Spa på hemmaplan

Du behöver inte ens lämna ditt eget badrum för att fixa en avkopplande och lyxig spakänsla. Så här gör du.

Bort med finnarna
Har du drabbats av en missprydande blemma kan du krossa en värktablett, blanda med vatten och röra ihop till en trög smet. Dutta sedan lite av blandningen på finnen och låt verka i 10 minuter. Salicylsyran i tabletten får finnen att läka fortare och plötsligt har du en huvudvärk mindre.

Satsa på aromterapi
För att skapa en avslappnande spakänsla var som helst kan du fylla en sprayflaska med lite vatten och några droppar eterisk olja, som du sedan sprayar i rummet. Jasminedoftande spray är perfekt att spraya på lakanen för god sömna och enbarrsdoft ger dig en energiboost på jobbet, skriver Shape.

Dumpa påsarna

Att lägga en gurkskiva över ögonen är ett välbeprövat skönhetsknep som tar bort påsar dels genom att kyla och dels på grund av att gurka innehåller c-vitamin och kaffesyra som motverkar svullnad. Men bättre än att använda en enda gurkskiva är att skiva upp en hel, kyld gurka i tunna skivor och lägga dem på en bit hushållspapper. Lägg det sedan över båda ögonen och vänta i 15 minuter.

Bannlys ojämn färg

Vill du jämna ut pigmenterade områden på huden efter solning kan du testa att sakta mixa bikarbonat och vatten till en tjock massa. Använd den sedan som en daglig skrubb för att exfoliera missfärgade områden i ansiktet.

Gör en lerinpackning

En helkroppslerinpackning på spa kan kosta skjortan -och du kan lika gärna göra det hemma. Köp en lerinpackning på tub och smörj in dig över hal kroppen i duschen efter att du skrubbat huden. Låt verka i några minuter och passa på att ge dig själv en hårmask samtidigt.

Bildspel: Spa på hemmaplan

Redaktionen
Publicerad: 28 januari 2015

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige