Enkla steg till ett mysig hemmaspa

Vem säger att man måste spendera tusenlappar på ett lyxigt spa? Du kan själv fixa ett komplett hemmaspa både billigt och enkelt.
Att unna sig själv lite lyx då och då är bra för både kroppen och själen. Men vi är få som har både tid och pengar att åka till en lyxig spa-anläggning. Läs i stället vidare för några enkla välbefinnandeknep du kan njuta av hemma.

Slappna av
Stäng av telefonen, datorn och tv:n helt. Släck alla starka lampor och tänd värmeljus. Sätt på skön avslappnande musik och smutta på en kopp rykande grönt kamomillte. Njut en stund i en mjuk fåtölj eller i ett varmt bad innan det är dags för nästa steg.

Rengör ansiktet
Sminka av ansiktet med en make up-remover och använd sedan ett milt ansiktsvatten för att bli av med föroreningar.

Packa in håret
Tvätta håret med ett schampo som passar ditt hår. Skölj ur ordentligt, krama ur håret och massera sedan in en vårdande och återfuktande hårinpackning. Låt verka i minst 20 minuter, gärna med en varm handduk virad kring huvudet och skölj sedan.

Skrubba

Ställ dig i duschen och börja skrubba huden med en bodyscrub. Gnid in den försiktigt med cirkulära rörelser och tvätta sedan bort med ljummet vatten. Dermatologer säger att denna process hjälper till att ta bort det ytliga lagret av döda hudceller. Var dock noga med att inte använda för hårda produkter eller skrubba för hårt, då huden kan skadas.

Dags för mask
Använd en lugnande ansiktsmask som har näringsgivande och fuktgivande egenskaper. Masken får gärna verka sammandragande. Testa att göra din egen mask med mosad avokado och några droppar olivolja och applicera på rengjord hud. Låt verka i ca 15 minuter och skölj därefter med ljummet vatten.

Återfukta
Använd en krämig och rikt näringsgivande fuktkräm och massera in en generös mängd med cirkulära rörelser över hela kroppen. Använd en särskilt anpassad kräm till ansiktet. Låt krämen sjunka in innan du klär på dig.

Händer och naglar
Smörj in händerna i en riktigt fet och väldoftande handkräm. Klipp till och fila naglarna till önskad längd och lacka sedan med ditt favoritlack. Glöm inte bas- och topplack!

Redaktionen
Publicerad: 8 januari 2016
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp