Här är världens 5 bäst bevarade SPA-hemligheter

Inte längre är det stora, pampiga resorts med glittriga shower och käcka Bamseklubbar som lockar oss när temperaturerna faller i vårt nordliga land. Numera söker dagens beresta globetrotter en annorlunda upplevelse.

Just därför kan SPA-resan om vinterhalvåret erbjuda både en exotisk tillflykt i kombination med tid för återhämtning. Tyvärr finner vi sällan dessa guldkorn till SPA:n i charterarrangörernas katalog.

Smidig och lättillgänglig online-bokning är vår virtuella reseagent numera. Men på samma sätt som att nätet öppnar upp en ny typ av mångfald så kan urvalet av rätt destination vara en svår nöt att knäcka.

textbild-spa

Utsikten från Banyan Tree Seychelles är magnifik vid solnedgång.

Tack vare sajter som Momondo.com, Hotels.com och Tablet.com är den annorlunda drömresan ett steg närmare men fortfarande finns det en uppsjö av alternativ.

Det är här vi kommer in i bilden, som via våra inspirerande reportage finkammar marknaden efter det bästa till vinterresan.

SPA-experterna Condé Nast Traveller har i årtionden skrivit om världsledande hotell och retreats. Bortom de redan upptrampade turiststråken omnämner de nedanstående 5 hideaways.

Oavsett om du planerar inför bröllopsresan, vinteräventyret eller bara en romantisk eskapad med den nya kärleken så kan dessa 5 SPA-hotell komma med något utöver det vanliga.

 

Världens 5 bästa SPA-hemligheter:

 Six-Senses-Oman-1

MELLANÖSTERN | Six Senses Zighy Bay, Oman

Vill du uppleva lyxen av det familjärt bästa samtidigt som du utforskar spänningen i det exotiska, ska du besöka detta SPA-deluxe några timmar från Dubai. Six Senses är världsledande inom skräddarsydda behandlingar, inget undantag här i din bungalow med private pool.

 

The-Scarlet-Hotel-Cornwall-1

ENGLAND | The Scarlet Hotel, Cornwall

Upplev ett ayurvediskt äventyr på detta engelska eko-spa. Här finns ingen reception och man äter vart man vill. Lite annorlunda och mycket nytänkande. SPA-menyn är top notch i denna barnfria oas vid havet. Med klippor och stranden nedanför kan det knappast bli mer exotiskt.

 

guest-room-banyan-seychelles

AFRIKA | Banyan Tree Seychelles

SPA-världens översta segment har många gånger låtit sig inspireras av service-pålitliga Banyan Tree. Kombinera deras löjligt träffsäkra känsla för harmoni med de vitaste stränderna i världen – tada, så vet du vart ni åker på nästa semester!

 

the-farm

FILIPPINERNA | The Farm at San Benito

Välkommen till en oas omgiven av djungel, vattenfall och trädklädda berg. I Dr Marian Alonzos omsorg är medi-SPA-himlen bara en tidsbokning bort. Visst, 15 timmars flygning kan avskräcka den mest inbitna resenären, men vad gör det om hundra år när du var den första i bekantskapskretsen som hade äran att besöka bedårande San Benito?

 

La-Réserve-Genève_Indoor-Pool

SCHWEIZ | La Réserve, Geneve

Kända för sina anti-age-program har La Réserve hakat på en rådande trend där kvinnor vill kombinera välbefinnande, medvetenhet på sitt SPA-besök. Tack vare bra och billiga flygförbindelser till Geneve kan det här vara alternativet för weekendresan på vinterhalvåret.

 

(Källa: Condé Nast Traveller)

Ricki Petrini
Publicerad: 21 september 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp