Hemma-SPA-trenden som tar dig jorden runt

Möjligtvis är det paradoxen i att resa utan att lämna hemmets lugna vrå som lockar. Aldrig förr har det varit så enkelt och lockande att förvandla badrummet till ett exotiskt SPA.

Vi har ju redan tidigare skrivit om den nya hemma-SPA-trenden där märken som Molton Brown och Rituals använder ingredienser och influenser från världens alla hörn.

Nyheten Spa of the World från Body Shop låter oss utforska uråldriga SPA-traditioner från hela världen. Än en gång påminns vi om att dagens rådande SPA-trend har sina rötter på avlägsna destinationer och i kulturer där man alltid hyllat kropp och själ.

text-2

Och en världsomspännande resa kräver givetvis produkter i världsklass. Body Shops nya SPA-serie är en lekfull uppvisning i hur man framgångsrikt kombinerar kvalitet, konsistens och doft.

Lägg därtill att varje produkt har ett ursprung och en story som inspirerar oss skönhetsälskare där hemma i badrummet. Ta Himalyan Charcoal Body Clay till exempel, en träkolsfärgad kroppsinpackning. Faktum är att träkol kan vara en av de bäst bevarade, asiatiska hemligheterna och har använts för att dra ut orenheter i alla tider.

textbild-1-spa-of-the-world

Från den afrikanska kontinenten har man också tagit fram flera vårdande produkter. Vår favorit heter Egyptian Milk & Honey Bath, som gör badet till en kunglig ritual. Ända sedan Kleopatras dagar har man förvandlat badvattnet med hjälp av mjölk och honung.

Seriens många kroppsskrubbar, inpackningar och badprodukter är som skapade för den solexponerade huden så här på sensommaren. Polynesian Monoi Radiance Oil ger en lystrig finish till den nypolerade huden.

textbild-3-spa-of-the-world

Våra 3 favoriter från Spa of the World från Body Shop:
  • Himalyan Charcoal Body Clay, 200 ml, 225 kr
  • Egyptian Milk & Honey Bath, 250 g, 195 kr
  • Polynesian Monoi Radiance Oil, 170 ml, 225 kr

SPA-serien finns till försäljning från och med 18 augusti i Body Shops butiker runtom i landet.

Läs mer om hemma-SPA-trenden i artikeln ”Världen runt med handplockade ingredienser”.

Ricki Petrini
Publicerad: 21 januari 2017
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp