Tjugo minuter söder om Stockholm står det välbevarade 1600-talsslottet omgivet av grönska. Genom tiderna har bland annat Greta Garbo, Elizabeth Taylor och Danny Kane skålat i champagne i de magnifika salarna. Nu var det dags för improvemes redaktör Elina Hasslund och pojkvännen Cristian Malm att tillbringa en natt på Häringe slott.
Vi börjar lördagsförmiddagen med afternoon tea i den ståtliga Stensalen en trappa upp på slottet. Buffén står uppdukad med läckerheter som nybakade scones i alla varianter, nygräddade bakverk, ljuvliga kakor och ostar från världens alla hörn. Efter att ha avnjutigt två koppar te och den härliga buffén av godsaker checkar vi in i vår juniorsvit, Paul Fejos, i Kavaljersflygeln.
Paul Fejos-sviten är uppkallad efter en ungersk regissör och antropolog, som även var en god vän till Axel Wenner-Gren (ägare till Häringe mellan 1934-1961). Rummet är inrett av den kände scenografen, designern och konstnären Pontus Djanaieff. Ingen detalj är lämnad åt slumpen. Här finns ett stort och exklusivt badrum, mjuka Hästens-sängar, vackra möbler och utstickande inredningsprylar.
Vi beger oss till ett av gårdshusen där de två massörerna Zandra Lindberg och Lena Lisstrand från Evexia ger oss ett varmt bemötande. Jag väljer en klassisk massage som ökar blodcirkulationen och som löser upp knutarna i mina stela muskler, medan Cristian testar en avslappnande massage.
Efter en välbehövlig behandling tappar jag upp ett bad i sviten och sjunker ner. Produkter från Byredo står uppradade på badkarskanten vilket får min kräsna doftnäsa att jubla. Här blir jag kvar en lång stund innan jag byter om till aftonklädsel.
Trerättersmiddagen serveras i en av alla de anrika matsalar som finns på slottet. Jag och Cristian får den äran att slå oss ner i Nedre Gotiska där inredningen och möblemanget är vackert välbevarat från förr. Efter en romantisk måltid med gott vin utmanar vi varandra i ett parti biljard i Mariebergs salong innan vi drar oss tillbaka till rummet för att smälta maten.
Nästa morgon står en stor frukostbuffé uppdukad i stora matsalen. Favoriten är våffeljärnet som ger mig möjligheten att grädda dinkelvåfflor med tillbehör som färska bär och grädde. Därefter tar vi en långpromenad längs slottsparken innan det blir dags att checka ut.
Vi lämnar slottet med en känsla av lugn innan vi möts av den hektiska innerstadstrafiken och är tillbaka i verkligheten.
Passa på att besöka Häringe när de dukar upp till julbord i slutet av november. För mer information om Häringe slott och deras slottsweekends, besök http://www.haringeslott.se.