Weekendguide: De hetaste borden på Manhattan

I stan där allting är under ständig förvandling gäller det att hänga med. För den som inte gjort sin hemläxa innan resan, kan det sluta med en seg och halvdassig steak på Times Square. Du, kära läsare, hör ju som tur är inte till den skaran.

För sanningen är den, ingen weekendresa till New York gör dig rättvisa om du inte läst på vart man ska dinera på förhand. Vilka bord bokar Manhattan-borna just nu? Och vilken kock surras det om lite extra för tillfället?

Den pålästa inser snabbt att man här, i en av världens matrikaste städer, kan äta mat i toppklass utan att för den delen nolla kontot.

Vi har gjort jobbet åt dig och testat några av stans hetaste bord. Se till att bokmärka artikeln, för få listor kommer att vara lika behändiga när magen börjar kurra i Midtown.

textbild-bord-i-nyc

5 glödheta matadresser för den insatta:
Stabilt: Colichio & Sons, 85 10th Ave

På kändiskocken Tom Colichios krog på Lower West Side är råvarorna lika föränderliga som säsongen. Servicen är på topp och menyn idérik.

 

Kändistätt: Cherry, 255 West 16th St

Fusion-kitchen är fortfarande New Yorkarnas lösning på att förnya ett traditionellt kök. Här, japanskt och asiatiskt i en sexig miljö med röda tygmöbler.

 

Puls: Catch, 21 Ninth Ave

Het designkrog som serverar fisk och skaldjur till den välklädda publiken. Hög puls, hög ljudnivå – som man förväntar sig i Meatpacking District. Bästa starten på en festlig kväll.

 

Kändiskock: DBGB, 299 Bowery & First Ave

Manhattankrögaren Daniel Bouluds känsla för matupplevelse möter rå industrilokal på denna Lower East Side-adress. Franskt, bistro och goda hamburgare.

 

Modern klassiker: Park Avenue Summer, 360 Park Avenue South

Denna upphaussade uptown-restaurang bytte adress förra året och fortfarande är det säsongerna som styr meny och dekor. AvroKo står för den lekfulla inredningen och Zene Flinn står vid rodret i köket.

Ricki Petrini
Publicerad: 16 juni 2015
Foto: Ricki Petrini, Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp