5 tips som får dig att dofta ljuvligt

Helgen står inför dörren och kanske ska du ut med vännerna i helgen? Eller är det möjligtvis en mysig dejt med älsklingen på gång? I vilket fall som helst vill man gärna lukta gott när man är bland folk.

Det är inte bara parfymen du bör tänka på om du vill dofta gott. Det kan vara lika viktigt att välja rätt munskölj. Här följer fem väldoftande tips.

Självkänslan som uppstår när man vet att man doftar gott är åtråvärd. Men väldoft innebär mer än bara en parfym. Att välja rätt munskölj och att sova i väldoftande lakan kan också vara viktiga aspekter. Så varför dofta gott när du kan dofta ljuvligt?

handled

Gnugga inte
Spraya parfymen på dina handleder eller i nacken men vad du än gör, gnugga inte! Detta gör att toppnoterna av parfymen försvinner snabbare. Så, vill du utnyttja parfymens fulla potential så ska du alltså försöka låta bli att röra vid den när den väl hamnat på kroppen.

Spraya sängkläderna

Får du dina lakan och kuddar att dofta gott så kommer du själv att göra det. Eftersom du spenderar cirka en tredjedel av dygnets timmar i sängen så kommer din kropp att absorbera essensen från sängkläderna. Välj en spray som är anpassad för detta ändamål, en vanlig parfym kan dofta något starkt.

Hårsprayen

Investera i en väldoftande hårspray. Här kan du ta i ordentligt när du sprayar eftersom molekylerna är mycket små. Du kommer inte att dofta för mycket. Dessutom kommer vällukten att utvecklas hela dagen på grund av värmen som hårbotten ger ifrån sig.

Tugga tuggummi

Dålig andedräkt kan bero på en torr mun. Om munnen inte tillverkar tillräckligt mycket saliv kan den inte rensa bort illaluktande bakterier. Därför kan det vara bra att tugga tuggummi som både bringar direkt uppfräschning och mer saliv.

Välj rätt munskölj

Att skölja munnen med väldoftande produkter kan tyckas vara en bra idé. Men det du bör tänka på är att försöka avstå från munskölj som innehåller alkohol. Detta torkar nämligen ut munnen vilket i sin tur kan leda till dålig andedräkt.

flaskor

Redationen
Publicerad: 6 november 2015
Foto: Alamy

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige