Stick till fylligare läppar

Charlotte hade länge velat fylliga ut sina läppar, men hennes rädsla för smärta och nålar stod i vägen.
– Jag hade ångest för sprutan innan behandligen, berättar hon.

Livrädd för nålar
Charlotte, 21, hade länge funderat på att fylla ut läpparna, men tanken på att injicera Restylane i form av nålstick avskräckte henne till en början.
-Jag är både nål -och smärträdd så jag var ärligt talat livrädd precis innan ingreppet. Jag skulle även arbeta efter behandlingen, vilket gjorde att jag inte kunde ta tandläkarbedövning på läpparna. Då känns nålsticken tydligen inte alls, men nu blev det smått obehagligt när den lätta bedövningen började släppa.

Serenas snygga läppar
Charlotte ville ha fylliga läppar som fortfarande såg naturliga ut. Blake Lively, som har karaktären ”Serena” i Gossip Girl, var en av förebilderna.
– Blake är naturligt vacker med fina läppar, lite åt det hållet hade jag föreställt mig att jag ville ha mina läppar. Det finns många tjejer som överdriver och liknar ankor i profil, dessa tjejer är mina skräckexempel och så ville jag absolut inte se ut.
Eftersom Charlotte var extremt nålrädd valde hon att börja med en liten mängd Restylane för att sedan fylla ut dem igen längre fram.

Nålfobin lättar
Fyra snabba nålstick var allt som behövdes innan det färdiga resultatet.
– Ingreppet gjorde mindre ont än förväntat. Till viss del var det sjuksköterskans förtjänst. Jag kände mig lugn och trygg i hennes händer. Nästa behandling kommer att gå galant och en ny tid är redan inbokad för påfyllnad.

Det färdiga resultatet
Efter ingreppet kändes Charlottes läppar precis som förut. Hon kände ingen smärta och kunde återgå till sitt arbete utan problem.
– Jag är jättenöjd med resultatet. Det känns hur bra som helst! Läpparna ser ut som mina egna fast lite större, precis så som jag ville ha dem. Jag kan lätt göra om behandlingen.

Fakta
Restylane är en gel som består av hyaluronsyra som är ett ämne likt kroppens egen hyaluronsyra. Gelén finns i ett flertal varianter beroende på behandling. Restylane Lipp är särskilt avsedd för läpparnas rörelser och ger ett mjukt och fylligt resultat.
Effekten varar cirka 6 månader.
Risker och biverkningar som kan uppstå är bland annat rodnad, svullnad, smärta, klåda, blåmärke vid injektionsstället. Därför bör du alltid diskutera dina tidigare sjukdomar under rådgivningen innan behandlingen.
Källa: restylane.com

Bildspel: Stick till fylligare läppar

Bildspel: Stick till fylligare läppar

[email protected]

2008-03-18 02:28:00

Publicerad: 18 mars 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp