Ta ingen skit i håret

Gör dig av med schampoflaskan och få ett glänsade hår på köpet. Det är vad metoden "No 'Poo utlovar.

“No Poo“ är en, vid det här laget, världsberömd metod för att locka fram det bästa i sitt hår utan att använda produkter som är potentiellt skadliga både för miljön och hälsan. Metoden ska inom bara några månader få bukt med hår som tidigare varit slitet, frizzigt och oregerligt. Metoden rekommenderas i synnerhet till folk med lockigt hår, men även en regim för rakhåriga finns tillgänglig.

När du slutar använda schampo krävs det att du även slutar använda produkter som innehåller mineraloljor och silikoner. Ämnen som dessa är inte vattenlösliga, och fortsätter du att tillföra dem utan att tvätta håret så byggs de snabbt upp. Detta resulterar i att håret blir matt, platt och livlöst. Därför ska man, innan man ställer undan schampoflaskan för gott,tvätta håret ett sista gång med ett schampo som innehåller sulfater, så du får bort alla rester av mineraloljor och silikoner. Men du ska inte avsluta med ditt vanliga balsam, då du i sådant fall återför samma ämnen till håret på nytt.

I stället för att tvätta håret ska du göra på följande sätt:

1. Köp ett balsam med bra ingredienser. Ämnen du ska undvika är sulfater, silikoner, mineraloljor, alkoholer och proteiner.

2. Skölj håret noga med vatten, och massera sedan in en klick balsam i hårbotten. Fördela balsamet jämnt över hårbotten. Massera varsamt men intensivt, då friktionen hjälper till att avlägsna damm och smuts. Balsamet löser upp överflödigt fett vilket sköljs bort tillsammans med balsamet. Skölj noggrant.

3. Var försiktig då du stylar håret. Låt det helst lufttorka och kamma det försiktigt först då håret är torrt. Blött hår är mycket skört och ömtåligt, så behandla det varsamt.

4. I stället för att använda slitsamma stylingprodukter, rekommenderar metoden att du använder Aloe Vera-gel och honung, vilka fungerar som naturliga stylingprodukter som inte trasar sönder ditt hår.

5. Håret ska aldrig kännas kladdigt, lukta illa eller kännas obehagligt på annat sätt, det är ett tecken på att det är något som har gått fel. Det kan ta ett par veckor innan hårbotten ställer om sig och slutar producera onödigt mycket fett, så i början kan man behöva tvätta håret varje dag om man inte vill ha fett hår. Detta är dock något som snart kommer att reglera sig.

För mer information om den populära schampofria metoden besök sajten “Lockig“ ([url”>http://lockig.se/)

Bildspel: Ta ingen skit i håret

Bildspel: Ta ingen skit i håret

2008-03-29 09:10:00

Publicerad: 29 mars 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp