Räddningen för otåliga tjejer

Tillhör du också den skaran som i höstas klippte håret kort och som nu är för otålig för att vänta på det att växa ut igen? Improveme.se´s Emilie Roslund begav sig till Skönhetbaren i Stockholm och skaffade sig ett längre, tjockare hår inför vårsäsongen.

Skönhetsbaren är en salong belägen på Södermalm med inriktning på hudvård, massage, make up och framförallt hårförlängningar. Jenny har arbetat med extensions i 10 år och berättar att intresset har ökat enormt. Hårförlängningar som tidigare kopplats ihop med kända ansikten i Hollywood-svängen har nu kommit att bli vardagsmat i västvärlden. Många olika tekniker kan användas för att få håret på plats, men Jenny föredrar att använda sig av så kallade mikroringar.
-Den här metoden fungerar utmärkt och sliter inte på håret. Har du väldigt tunt och fint hår finns det en chans att ringarna tappar sitt fäste, så det är alltid bäst att gå på en konsultation innan, berättar hon.

Vid fästning av förlängningarna används två mikroringar för varje slinga löshår som ska sättas fast. Jenny trär på ringarna på en slinga av det riktiga håret och sticker sedan in den hoplimmade hårförlängningsslingan emellan dem. Därefter används en tång som försluter ringarna och som därmed hindrar hårförlängningen att försvinna från sin plats.
[color=#000000″>
Denna procedur tar närmare 2 timmar
från första till sista slingan. Håret som har satts fast består av två olika nyanser av brunt för att så bra som möjligt passa ihop med mitt riktiga. Håret kommer ursprungligen från Indien och är av mycket bra kvalité.
-Vi använder oss enbart av äkta hår som ger ett bättre, och varaktigare resultat.
Med mikroringar kan man räkna med att fästet håller i upp till tre månader, såvida man inte bär sig aggressivt åt vid hårborstningen.

Trots den goda kvalitén på håret är hon dock mycket noga med att påpeka att hårförlängningarna inte sköter sig själva.
– Det är viktigt att ge sina hårförlängningar den dagliga tillsyn de behöver. Håret bör borstas 2-3 gånger per dag och behandlas med vårdande produkter för torrt hår. Eftersom håret sitter fast på konstgjort vis får det inte ta del av den nödvändiga oljan som kommer från hårbottnen och för att hålla det förlängda håret i gott skick bör man tvätta det var tredje dag med oljebaserade produkter och inpackningar, berättar hon.
Som sista råd uppmanar Jenny även alla med hårförlängningar att gå i säng med fläta.
-Att ha håret i fläta om natten minskar riskerna för tovor och slitage.

FAKTA
[color=#333333″>Priset för en hårförlängning på Skönhetsbaren blev 3500 kr och den längsta längden på 45 centimeter ingår. Tar man väl hand om håret kan det återanvändas och fästas fast igen.
Skönhetsbaren håller även utbildningar i hårförlängning för dem som är intresserade av att vara sin egen frisör. Hår och tillbehör finns även till försäljning på salongen och inom kort i Skönhetsbarens webshop.

Det färdiga resultatet

Det färdiga resultatet

Det Indiska håret som sattes in

Det Indiska håret som sattes in

Här träs ringarna in...

Här träs ringarna in…

...och knipsas fast.

…och knipsas fast.

2008-04-09 05:26:00

Publicerad: 9 april 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp