Med sidolugg i fokus

De senaste åren är det Lindsay Lohans långhåriga frisyr som den nordiska kvinnan har föredragit, men i år försvinner det. De långa håren kommer att gå mot en frisyr som fortfarande är lång, men som är lättare att styla.

De största förändringarna sommaren och hösten 08


Kort hår
Inom kort hår kommer vi att se två dominerande stilar. Den ena är en mer oskyldig stil med en jämn kort siluett inspirerad av 20-talet. Nacken klipps kortare och tajtare med en snabbare avslutning men utan någon avslutande böj. Hårets form på sidorna och hjässan kommer vara anpassat till ansiktet men ger ändå en känsla av att vara samma längd. Luggen anpassas efter hårfästet och pannans form men är genomgående ganska mjuk och kort snett draget åt sidan.

Hos den mer tuffare kvinnan kommer vi att se tydligare skillnader i längderna. Nacken blir alltifrån snaggad till centimeterkort men utan ökade längder i den avslutande nacklinjen. Allt för att på ett kaxigt sätt framhäva bakhuvudets nätta form.
Du känner framförallt igen denna stil på den långa sneddragna luggen som är flikigt stylad åt sidan -irriterande lång, men snyggt stylad ned över och runt ena ögat.

#IMG2-R#Mellanlångt hår
Det är med det mellanlånga håret som det händer mest spännande saker detta år. En av de viktigaste detaljerna är att håret inte släpper axlarna och har istället kontakt med nyckelbenen. Frisyren kommer dock att vara mer uppklippt på sidorna för att öppna upp ansiktet och frilägga kindbenen. Den tightare uppklippningen ger illusionen av mycket hår och en lång sidolugg som tydligt ramar in ansiktet.

För den mer vågade och utåtriktade kvinnan kommer vi att se samma längder och samma klippning, men med mycket mer volym i stylingen. Det ger en känsla av alltifrån åttiotal till en mer nutida filmstjärnelook.

Långt hår
Den yngre generationen som tagit över klubblivet vill utmärka och hitta sin egen look. Det gör de bäst genom att kapa de långa längderna och satsa på något eget och unikt. Lohan-stylingen kommer därför allt mer att försvinna under hösten. De långa längderna över ryggen försvinner till fördel för ett hår som slutar i höjd med skulderbladen.

Året domineras av två olika långhåriga stilar beroende på hårets förutsättningar och önskad attityd. Kvinnan som vill signalera en tydlig nonchalans väljer att klippa upp håret tajtare för en mer slimmad och nätt profil men fortfarande med mycket längder.

Hon som eftersträvar det absolut senaste och vill ha en look som sticker ut, kommer att ha en frisyr som är mindre uppklippt över hjässan med en skarpare uppklippning runt axlarna. Det ger en tight look över hjässan men mycket volym från öronen och nedåt. För båda stilarna är det luggen åt sidan som gäller.

Källa: Tomas Edlund Chefsstylist på Wella

Bildspel: Med sidolugg i fokus

Bildspel: Med sidolugg i fokus

Bildspel: Med sidolugg i fokus

Bildspel: Med sidolugg i fokus

[email protected]

2008-04-24 10:04:00

Publicerad: 24 april 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp