Förläng fransarna

Metoden är fortfarande ganska ovanlig i Sverige, men på Fakermaker i Stockholm har de sysslat med fransförlängningar i snart 3 år. Elina Hasslund har testat.

Fördelarna är många. Kvinnor med korta fransar som önskar en mer intensiv och sensuell blick kan få ett nytt utseende med hjälp av en fransförlängning. Fransarna blir tätare och framförallt längre. Det gör inget om du har ljusa fransar, de smälter in i syntetfransarna.
-Nackdelarna med en fransförlängning är att de riktiga fransarna kan utsättas för slitage om förlängningen görs fel. Har kunden till exempel väldigt tunna fransar och föredrar snäppet tyngre lösfransar, finns det risk att de tynger ner och utgör slitage, säger Victoria Asph som är diplomerad ögonfransförlängare och som arbetat på Fakermaker i 2 års tid.

En ögonfransförlängning kan hålla upp till 6 månader om man sköter dem rätt, samt fyller på var tredje vecka. Första gången behövs cirka 60 syntetfransar till respektive öga. En syntetfrans fästs fast med lim på varje riktig frans. Ett stort plus är att de är naturligt böjda så maskara och ögonfransböjare platsar bäst i papperskorgen.

-Då är det dags att lägga dig på bänken, så sätter vi igång, säger Victoria.
Ögonen klistras igen med klisterpaddar för att överfransarna och underfransarna inte skulle fastna ihop. 
-Det är många som somnar, fortsätter hon.
Eftersom förlängningen kräver ett noga utfört arbete tar behandlingen mellan 1-2 timmar.

#IMG2-R#Längden på fransarna varierar mellan 7, 9, 11, 13 och 15 mm och kombineras ofta i 2 olika längder för att ge ett snyggt resultat. Allt beror på hur långa ens egna fransar är. I mitt fall har jag, utan min vetskap, naturligt långa fransar och därför valde Victoria en längd som var snäppet längre för att öka intensiteten.

Prislappen för kalaset varierar på de flesta salonger.
– Vissa salonger tar 495 kronor vilket är väldigt billigt, då kan man också förvänta sig att resultatet blir därefter. Det vill säga, inte bra. Det man skall tänka på som kund är att höra sig för, titta på före- och efterbilder och främst kolla upp vad salongen använder för lim. Jag har sett skräckexempel på kvinnor som haft stora svarta kokor kring ögonen där alla fransar ramlat av så småningom. Vi använder oss av marknadens bästa utbud av syntetfransar och lim, Novalash, berättar Victoria.

Efter drygt 90 minuter är behandlingen färdig.
– Det kan svida lite i ögonen när du öppnar dem. Det är från ångorna i limmet, men det går snabbt över, säger hon.
Mycket riktigt svider ögonen och tårarna rinner. Men det varar inte länge. Spegelbilden visar exakt det resultatet jag väntat mig. Nämligen vackra långa fransar som ser naturliga ut.

En fransförlängning på Fakermaker kostar 995 kronor, och en påfyllning av tillfälliga fransar kostar 445 kronor.

Skötselråd:
Gnugga inte i ögonen
Tvätta ansiktet försiktigt
Låt ögonen lufttorka istället för att använda frottéhandduk.
Undvik all typ av olja och vattenfast mascara (helt alla maskaror)
Dra aldrig i fransarna

För mer information:
www.fakermaker.se
www.novalash.se

Elinas förvanling med en fransförlängning.

Elinas förvanling med en fransförlängning.

Elinas öga innan fransförlängningen.

Elinas öga innan fransförlängningen.

[email protected]

2008-04-25 07:29:00

Publicerad: 25 april 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp