Nyhet på klinikerna

En revolutionerande metod för finare hud landar nu på klinikerna.
Triniti är en behandling i tre steg som ger dig babyfacet tillbaka.

Annica Carlsson är hudterapeut och operativt ansvarig på Akademiklinikens Skin Science Center. De har precis fått hem en splitterny Trinitimaskin.

-Vi är tre
stycken som har fått diplom i att använda den. Jag tror absolut att det finns en stor efterfrågan på den här behandlingen, säger hon.

Under en session
används först ett infrafrött ljus som snyggar upp huden på ytan och tar bort ytliga kärl och pigmentfläckar. Sedan används en annan applikator med radiovågor som går djupt ner i huden, hjälper den att dra ihop sig och stimulerar produktionen av nytt collagen.

-Det är unikt
att kunna gå så djupt. Det gör den här maskinen speciell. Den är bra för personer som vill genomgå en lite mer drastisk behandling utan konvalescens. Man kan gå tillbaka till jobbet dagen efter, säger Annica.

Behandlingen avslutas
med en laser som slätar ut rynkorna. Proceduren tar ungefär en timme och priset ligger på 10000 kronor. Resultat syns redan efter första omgången men tre till fem behandlingar rekommenderas för bästa resultat. En session per månad är den brukliga intervallen.

-Jag provade behandlingen och det blev varmt i ansiktet men det gjorde inte ont. Det alldeles unika med den här metoden är att man kan behandla hals, dekolletage och händer också. Många som har lyft sig avslöjas ju annars av händerna, säger Annica.

Fotnot: Förebild till vänster, efterbild till höger. Från Akademikliniken.

Becky Bergdahl
[email protected]

Bildspel: Nyhet på klinikerna

Bildspel: Nyhet på klinikerna

2008-06-03 14:01:00

Publicerad: 3 juni 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp