Vad är Restylane?

Restylane används över hela världen för att släta ut ansiktsrynkor och förstora läppar.
Men visste du att det är en blågul uppfinning?
Och att produkten kan injiceras i händer och dekolletage?

Restylane har funnits i över tio år nu. Produkten marknadsförs av svenska Q-Med, som har sin bas i Uppsala.

Restylane är
en icke-animalisk hyaluronsyra som liknar den som finns naturligt i huden. När syran injiceras bättrar den helt enkelt på hudens eget förråd av ämnet. På så vis kan produkten släta ut rynkor, inte bara i ansiktet utan även i dekolletaget, på halsen och händerna. Restylane kan också användas för att förstora läppar, kindben och haka och få mer markerade ansiktsdrag.

En behandling
tar sällan mer än en halvtimme beroende på området som berörs. Bedövning används vanligtvis medan patienten får sprutorna. Resultatet syns direkt. Men effekterna är inte bestående, ämnet bryts efter ett par månader ner av kroppen. Därför måste nya behandlingar göras ungefär en gång i halvåret om man vill behålla resultatet.

Biverkningar av ämnet
är sällsynta. Men en konsultation ska alltid göras innan behandling, så att den ansvariga läkaren kan förvissa sig om att patienten inte lider av överkänslighet. Då diskuteras också priset, som varierar mellan olika kliniker och områden som behandlas.

Om du genomgått
en kosmetisk behandling, som kemisk peeling eller laser, ska du vänta några veckor innan du använder Restylane. Man behöver inte stanna hemma efter att ha fått sprutorna men en rodnad kan uppstå.

Bildspel: Vad är Restylane?

Bildspel: Vad är Restylane?

becky.bergdahl@improveme.se

2008-07-09 09:19:00

Publicerad: 9 juli 2008

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige