Analysera mera

Grunden till ett vackert hår är en frisk hårbotten.
Du kan få en grundlig genomgång av vad just din skalp behöver på hårspaet Chambre Separée.
improveme:s Ellen Franzén har testat metoden.

I vilken kondition befinner sig din hårbotten? På Chambree Separée i Stockholm kan du få reda på det. Ägarinnan Sandra Näsström är först i Sverige med analysmetoden som är framtagen av det franska kosmetik- och naturläkemedelsföretaget Pierre Fabre.

Jag knallar dit
för att testa en analys. Jag får sätta mig i en av frisörstolarna och behandlingen börjar med att Sandra filmar min hårbotten som jag får se uppförstorad på diagnosapparatens bildskärm. Jag får också se bilder på hur en frisk hårbotten och en irriterad hårbotten ser ut för att kunna jämföra.

Efter att ha fastställt
min hårbottens kondition är det dags för hårrötterna att granskas. Sandra rycker ut några strån från mitt huvud med en pincett och lägger dem under samma filmkamera hon använde innan. Jag får då se en uppförstorad bild på en av mina hårrötter.

Hårstråets livscykel
har tre olika faser, tillväxtfas, vilofas och avfallsfas. Med den här metoden kan man få reda på vilken fas håret är inne i för tillfället, vilket också inverkar på den fortsatta behandlingen.

Sedan mäter Sandra sebumhalten i hårroten vilket visar om man har en torr, normal eller fet hårbotten.

Introduktionsbehandlingen
tar ungefär en timme och då ingår analys, hårbottenmassage och ett skräddarsytt behandlingsschema. En behandlingscykel pågår under tre månader med återbesök hos Chambre Separée en gång i veckan för en massage av hårbotten. Under tiden behandlar du håret hemma med produkter från Pierre Fabres egna hårvårdsmärke René Furterer, en växt- och aromaterapibaserad hårserie. Tack vare analysen riskerar du inte att bli rekommenderad ett schampo som passar din hårtyp och inte din hårbotten.

Jag får reda på
att mitt eget hår är i tillväxtfasen och att jag har fet hårbotten. Jag ska behandlas med en rengörande olja före schamponeringen och ett specialschampo. Det ska bli spännande att se om jag märker någon skillnad vid behandlingens slut om tre månader!

Pris för introduktionsbehandling: 820 kronor

Ellen Franzén
[email protected]

Analysen börjar med att Ellens hårbotten filmas med en speciell kamera.

Analysen börjar med att Ellens hårbotten filmas med en speciell kamera.

Terapeuten Sandra Näsström för vant kameran över hennes huvud.

Terapeuten Sandra Näsström för vant kameran över hennes huvud.

Analysapparaten kallas Capilliscope.

Analysapparaten kallas Capilliscope.

Sandra Näsström tillsammans med kollegan Suzana Jaksic på Chambre Separée.

Sandra Näsström tillsammans med kollegan Suzana Jaksic på Chambre Separée.

2008-07-14 13:36:00

Publicerad: 14 juli 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp