Löshår på stranden

Löshår blir enklare torrt än riktigt hår.
Därför gäller det att vara försiktig med förlängningarna i solen.
Frisören Victoria Larm vet hur du tar hand om barret på semestern.

Victoria Larm, 24, är frisör på Salong Posh i Stockholm. Hon gör mycket hårförlängningar och ser absolut inget problem med att ha extensions på sommaren. Men man måste vara beredd att lägga ner lite tid på att vårda kalufsen.

-Löshår får ingen näring
från hårbotten. Därför måste man tillföra näring utifrån. Särskilt på sommaren då solen torkar ut håret. Använd alltid ett leave in-balsam på stranden så blir det inte så torrt, säger Victoria.
-Och skölj ur saltvatten ur håret så fort som möjligt. Kamma också igenom håret innan du badar i saltvatten eftersom det lätt tovar ihop sig annars.

Ungefär en av 30
kunder drabbas av tovor i hårbotten, berättar Victoria. Det förargliga trasslet uppstår oftast när löshåret suttit i för länge och inte tagits bort i tid. Vissa kunder bör inte heller ha slingor som sitter för tätt, eftersom deras hår har en tendens att tova sig då.
-Ta tag i problemet i tid. Ring frisören så fort du får en liten tova så kan ni reda ut den innan det blir värre, säger Victoria.

#IMG2-R#För att undvika att få ett fågelbo på skallen bör man också sova med sitt långa hår uppsatt i en knut eller fläta.
-Om håret inte är uppsatt blir det lätt trassligt. Och så sliter man på det mer om man ligger och sover på det utsläppt.

Victoria rekommenderar
också täta besök på frisersalongen för att toppa löshåret under sommaren, en uppfräschning per månad är inte dumt under den varma årstiden.

Alla som har blonderat eller ljusat upp håret på annat vis med färg och slingor ska också vara extra uppmärksamma på sommaren.
-Uppljusat hår är mycket känsligt för solen, det blir lätt slitet. Det gäller att klippa det och göra mycket inpackningar. Sköter man om håret väl kan det få en bra kvalitet på bara en månad. Det är alltså inte kört bara för att håret en gång har tappat sin glans, säger Victoria.

Poolbad morgon och kväll
under juni, juli och augusti kan dessutom ge håret, särskilt ett blont svall, en grönaktig ton. För att undvika detta kan man bära en badmössa eller försöka att inte doppa huvudet.
-Men håret blir inte grönt efter bara ett dopp, man måste simma i poolen varje dag för att det ska bli så, säger Victoria.

Offrar du bara
lite mer tid än normalt på din kalufs ska du se att du kan behålla ditt Hollywoodsvall ända fram till hösten.

Fakta Victoria Larm på Salong Posh:
Pris för hårförlängning 3600 -4200 kronor
www.nogg.se/viccihairdesign

Bildspel: Löshår på stranden

Bildspel: Löshår på stranden

Bildspel: Löshår på stranden

Bildspel: Löshår på stranden

[email protected]

2008-07-15 14:15:00

Publicerad: 15 juli 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp