Chokladskön behandling

Choklad hör inte bara hemma i godispåsen. Som hudvårdsingrediens gör den också underverk för hyn och humöret. improveme provar den trendiga spabehandlingen.

Att choklad är bra för hjärtat är välkänt. Men kakao är också välgörande för huden, något spaer runtom i världen tagit fasta på. På Ellies Hudvårdssalong i Stockholm har man erbjudit chokladbehandlingar sedan 2005.

Jag testar en “Hot chocolate massage“ och får lägga mig på en traditionell massagebrits, med skillnaden att denna är uppvärmd. Salongägaren och hudterapeuten Elisaveta D. Jakobsson häller sedan het chokladolja på min rygg och förklarar att den innehåller 85 procent kakao, samt bland annat mandelolja och sheasmör, som alla verkar för att återfukta och mjukgöra huden. Oljan är importerad från Tyskland, ett av de första länderna som började med chokladbehandlingar.

Snabbt fylls rummet av chokladdoften. Det luktar ungefär som när man vispar ihop chokladsås hemma, och både aromerna, värmen och den lätta massagen bidrar till en oerhört avslappnande upplevelse.

Den djupa avslappningen är också en av anledningarna till att chokladbehandlingar blivit så populära. Kakaon har lugnande egenskaper och fungerar dessutom som en humörhöjare. Gör man en chokladbehandling av den här typen i veckan får man samma antidepressiva effekter som om man äter en bit choklad med hög kakaohalt varje dag, berättar Elisaveta D. Jakobsson.
-Men man slipper få i sig socker, säger hon. #IMG6-R#

Efter att helkroppsmassagen är avslutad ska jag ligga kvar inlindad i handdukar i fem minuter, för att porerna ska öppnas och kakaooljan kunna tränga in i huden ordentligt. Innan jag klär på mig får jag sedan torka bort överflödig olja med en handduk. Men det mesta ska sitta kvar – oljan fortsätter nämligen att verka även efter avslutad behandling.
-Om tre till fyra timmar kan du duscha, säger Elisaveta D. Jakobsson.

Tillbaka på kontoret kommenterar redaktionen att jag luktar choklad lång väg. Jag försöker känna efter om doften gör mig sugen på att springa iväg och köpa en 100-grammare. Men det känns snarare som att chokladbegäret blivit ordentligt tillfredsställt. Åtminstone för dagen.

Nästa morgon känns huden faktiskt märkbart mjukare och lenare.

Fakta: Chokladbehandlingar på Ellies Hudvårdssalong
[color=#000000″>Ellies Hudvårdssalong ligger på Rådmansgatan 84 i Stockholm och har telefonnummer [color=#000000″>08-30 39 00.[color=#000000″> Hemsida.
En 60-minuters “Hot chocolate massage“ kostar 695 kr. Salongen erbjuder också en kombinerad chokladmassage och ansiktsbehandling med chokladbaserade hudvårdsprodukter. Den behandlingen tar en timme och 45 minuter och kostar 925 kr. Nya kunder får just nu 10 procent rabatt.

Ellie börjar arbeta in den heta chokladoljan i huden.

Ellie börjar arbeta in den heta chokladoljan i huden.

Även armarna, benen och magen får massage.

Även armarna, benen och magen får massage.

Det luktar som om jag är i Willy Wonkas chokladfabrik.

Det luktar som om jag är i Willy Wonkas chokladfabrik.

Ellie gör också ofta chokladbehandlingar på möhippor och svensexor.

Ellie gör också ofta chokladbehandlingar på möhippor och svensexor.

Salongen ligger på Rådmansgatan 84 i Stockholm.

Salongen ligger på Rådmansgatan 84 i Stockholm.

Bildspel: Chokladskön behandling

Bildspel: Chokladskön behandling

[email protected]

2008-08-12 15:07:00

Publicerad: 12 augusti 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp