Så botar hon sin svett

Kate Hudson är inte ensam.
Många lider av att svettas för mycket.
Men bara lugn: Det finns hjälp.

Bilden som togs av Kate Hudson tillhör inte de mest smickrande. Stjärnan har stora svettringar under armarna och med fotografer i närheten blev det minst sagt pinsamt. Det tyckte i alla fall Hollywoodstjärnan som försökte knipa med armarna så gott hon kunde för att dölja sina fläckar

#IMG2-R#Att svettas är helt normal och ett naturligt sätt att reglera temperaturen i kroppen. Men många personer har ovanligt hög svettproduktion, sk primär hyperhidros. Även kvinnor i klimakteriet kan drabbas av ökad armsvett vilket kan vara besvärande i det dagliga livet.

Men det finns hjälp att få. Sedan 2003 är nervgiftet Botox godkänt som läkemedel för att behandla besvärande arm- och handsvett. Botox stoppar signalen mellan nerven och svettkörtel vilket gör att svettningen upphör.

Behandlingen går till på det sättet att Botox injiceras i huden lokalt där svettningen förekommer och blockerar nervimpulsen till svettkörteln.

Effekten varierar hos olika personer men varaktigheten sträcker sig från fyra och ända upp till 12 månader. Vid armsvett injiceras Botox i armhålan, vid handsvett sprutar man i handflatan och här krävs ordentlig bedövning.

Det bästa tillvägagångssättet är att börja med att rådfråga en klinik där godkända behandlingar görs.

Bildspel: Så botar hon sin svett

Bildspel: Så botar hon sin svett

Med Botox blir du av med din armsvett.

Med Botox blir du av med din armsvett.

[email protected]

2008-08-20 15:21:00

Publicerad: 20 augusti 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp