Skumma behandlingar

Massage och ansiktsbehandling är [i]så[/i] 1998. Nu tävlar världens spaer om att hitta på de mest ovanliga behandlingarna.

Gondolmassagen
Ska du till Venedig kan du passa på att testa gondolmassagen på Hotel Ciprianias Cassanova Beauty & Wellness Center. Du får då en 40 minuters massage ombord en speciellt utformad gondol som flyter fram längs stadens berömda kanaler. För att skydda din hud mot solen använder massören en speciell olja med solskyddsfaktor.

Spakapsylen
På Tunbridge Wells Med-Spa Clinic i Kent, Storbritannien, kan de som vill gå ner i vikt utan att anstränga sig testa Alpha Oxy-LED Light Spa Capsule, en solarieliknande helkroppskapsyl där man får ligga instängd medan ljusstrålar skickas genom ens kropp. Värmen gör att man svettas medan den vibrerande madrassen ska träna musklerna och den syrerika luften ska påskynda ämnesomsättningen. #IMG2-R#
Knackbehandlingen
Ifall du är nyfiken på akupunktur men rädd för nålar kan du på LakeHouse Spa i Austin, Texas testa en liknande metod som använder sig av en trähammare. Hammaren används för att banka på trästavar som placeras längs akupunkter på din kropp. Metoden har används i Japan sedan 1600-talet och sägs ge samma effekter om akupunktur: balanserad energi och minskad stress och värk.

Sakebadet
Det japanska vinet sake är inte bara till för att drickas. I alla fall om man får tro Hakone Kowakien Yunessun Hot Springs Amusement Park and Spa Resort i södra Japan. Där kan man testa spaets ”sakebad”, en varm jacuzzi fylld med sake. Aminosyrorna i drycken sägs vara naturligt återfuktande för huden, och spaet erbjuder också bland annat ett grönt te-bad, ett rödvinsbad och ett kaffebad.

Arktiska isrummet
Om du hatar att bada bastu kan Qua Bath & Spa på Caesars Palace i Las Vegas erbjuda något för dig. Där kan du nämligen använda deras ”Arctic Ice Room”, där du sitter på en uppvärmd bänk och andas in mintdoftande luft som kylts till 12 grader. Samtidigt faller konstgjorda snöflingor, gjorda av tvål och vatten, från ventilerna i taket. Kylan -som väl inte låter så farligt kall för oss skandinaver -sägs göra porerna mindre.

Pirajametoden
Okej, det är faktiskt inte pirajor de använder sig av. Men på Sampuoton Spa i Malaysia kan du testa en behandling där små fiskar mumsar i sig dina döda hudceller. Du badar helt enkelt i en varm pool full av garra rufa-fisk och agerar fiskmat i en timme. Efteråt ska huden kännas len och porerna rena. Dessutom sägs fiskarna utsöndra ett enzym som motverkar akne.

Bildspel: Skumma behandlingar

Bildspel: Skumma behandlingar

Bildspel: Skumma behandlingar

Bildspel: Skumma behandlingar

[email protected]

2008-09-01 09:33:00

Publicerad: 1 september 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp