Fixa brynen med tråd

Pincetten har fått konkurrens. Vi har provat trådningsmetoden för att forma ögonbrynen.

Att plocka ögonbrynen med pincett är ett tidskrävande pilljobb, och vaxning är svårt att få till perfekt på en sådan liten yta som ögonbrynen. Därför har trådning, en metod där stråna rycks upp med hjälp av en sytråd, blivit populärt på många håll i världen.

I Sverige, däremot, är metoden relativt ovanligt. Men det finns salonger som erbjuder den mycket effektiva hårborttagningsmetoden.

Jag testar trådning på Ivons Hair Trend i Stockholm, där mina bryn formas på ungefär en kvart. Metoden är långtifrån smärtfri (tänk benvaxning), i alla fall om man som jag har en låg smärttröskel. Men resultatet är imponerande: områdena runt brynbågarna blir verkligen totalt släta (tänk benvaxning igen).

Salongägaren spänner tråden genom att hålla i ena änden och sätta den andra änden mellan tänderna. Tråden formas till en sorts ögla som placeras över håren som ska tas bort. När han sedan drar i tråden förminskas öglan och stråna rycks upp med rötterna.

Hängde du inte med? Oroa dig inte, jag förstår faktiskt inte själv att detta verkligen kan fungera. Men det ända du egentligen behöver veta är att, jo, det gör det.

Ivons Hair Trend ligger på Folkungagatan 80 i Stockholm. Telefonnumret är 08-641 72 72. Trådning kostar från 90 kr.

Ivon börjar med att trimma stråna med sax.

Ivon börjar med att trimma stråna med sax.

Ena brynet

Ena brynet ”trådat”, nu är det dags för det andra!

Aj! Ont gör det...

Aj! Ont gör det…

...men vill man vara fin får man lida pin.

…men vill man vara fin får man lida pin.

Färdigt!

Färdigt!

[email protected]

2008-09-09 09:58:00

Publicerad: 9 september 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp