Solbrun med spray

Hollywoodkändisarna gör det. Blondinbella har gjort det. Nu har vi också provat den nya solduschen.

Det är en sanning svår att förneka: man känner sig alltid fräschare och snyggare med en solbränna. Men solens farliga UV-strålar skadar huden och att smeta in sig med brun-utan-sol hemma ger sällan ett särskilt jämnt resultat.

#IMG4-L#Idag finns ytterligare ett alternativ: spray tanning. Budgetvarianten, att stå i en kabin där ett flertal små sprinkler-duschhuvuden sprutar brun-utan-sol-medel över kroppen, ger ofta ett bättre resultat än brun-utan-sol-kräm. Men lyxmetoden som ger bäst och jämnast resultat är att en spray tanning-expert manuellt duschar kroppen med medlet.

Jag testar spray tanning på RoomBRUN på Kungsholmen i Stockholm, där Karin Arrhenius använder eSunless alkoholfria brun-utan-sol-produkter, som inte gör huden orange. Det var här som bloggaren Blondinbella nyligen testade metoden och skrev om den i sin blogg. Sedan dess har det varit rusning efter brunmetoden.

Inför duschningen får jag gå in i en slags duschhytt där jag torkar bort sminket med en våtservett, klär av mig till underkläder, sätter en duschmössa över håret och smörjer händerna med en skyddande kräm. #IMG3-R#
Sedan börjar Karin Arrhenius spraya soldusch över kroppen, med instruktioner för hur jag ska stå, vända mig och hålla armarna. Karin förklarar att det är viktigt att välja en alkoholfri brun-utan-solprodukt eftersom alkohol torkar ut huden. Hon sprayar varje område två gånger, för att resultatet ska bli jämnare, och berättar att många salonger bara sprayar en gång.

Efter behandlingen använder hon en hårtork för att produkten ska torka så att jag kan klä på mig igen. Nu får jag inte duscha förrän nästan dag, och bör gärna smörja in mig med en fuktgivande body lotion efter varje dusch, för att färgen inte ska börja flagna bort på grund av torr hud. Resultatet håller i fem till sju dagar.

#IMG2-L#Nästa morgon är det dags för inspektion, och javisst: jag ser ut som att jag precis kommit hem från en vecka på Mallorca. Förutom ett litet vitt parti precis under hakan är färgen jämn över kroppen med tydliga “bikiniränder“. Och den typiska brun-utan-sol-doften försvinner efter en dusch.

RoomBRUN ligger på Hantverkargatan 26 i Stockholm och har telefonnummer 0762-05 15 63. Spray tanning kostar 250 kronor för en helkroppsbehandling. Hemsidan är www.roombrun.se

Bildspel: Solbrun med spray

Bildspel: Solbrun med spray

Apparaten som sprayar brun-utan-sol-medel.

Apparaten som sprayar brun-utan-sol-medel.

Duschrummet där man blir brunsprayad.

Duschrummet där man blir brunsprayad.

Bildspel: Solbrun med spray

Bildspel: Solbrun med spray

[email protected]

2008-09-30 12:42:00

Publicerad: 30 september 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp