Lyxig avkoppling

En avslappnande helkroppsmassage med ansiktsbehandling och en lavendeldoftande kroppsskrubb står på schemat när improveme.se gör ett spabesök.

Att gå på spa är utan tvekan den ultimata vardagslyxen, en minisemester från stress och krav. För några timmar får man glömma världen utanför och kapslas in i en ljuvligt doftande och behaglig atmosfär där tiden står still.

Det enda som kan göra upplevelsen ännu bättre är att ta med någon man tycker om -delad glädje är dubbel glädje! Därför bjuder jag med mig min väninna Amanda Eneroth och vi flyr ifrån decembers regnrusk ner i 1600-talsvalven på Luxury Spa i Gamla Stan.

I spaet, som ligger i källarvåningen på First Hotel Reisen, blir vi försedda med varsin morgonrock och tofflor som vi byter om till innan vi blir visade till våra behandlingsrum. Amanda testar en “Spa Massage de Luxe“, en avslappnande klassisk helkroppsmassage med en väldoftande eterisk olja som hon får välja ut själv. Efter behandlingen får hon en ansiktsbehandling innehållande djuprengöring, ansiktsmask och ansiktsmassage.

Själv provar jag
på den ultralyxiga behandlingen “Lavender Dreams“, en lavendeldoftande spaupplevelse innehållande body scrub, inpackning och helkroppsmassage. Varje del av min kropp skrubbas len som en babys innan det är dags för den behagliga massagen. Efteråt är jag inte bara skinande ren utan också så avslappnad att jag känner mig helt vimmelkantig.

Som tur är
behöver Amanda och jag inte stressa vidare på en gång. I Luxury Spas koncept ingår att para ihop behandlingarna med olika vinrekommendationer. Vi får därför varsitt glas Chablis som vi sippar intill den 15-gradiga kallbassängen, innan det slutligen är dags att kliva ur badtofflorna och möta vardagen igen.

Luxury Spa ligger på Skeppsbron 12 i Stockholm och har hemsidan www.luxuryspa.se och telefonnummer 08-22 32 60. En “Spa Massage de Luxe“ kostar 990 kr för 80 min och en “Lavender Dreams“ kostar 1995 kr för 80 min.

Amanda har bytt om till badrock i väntan på sin lyxmassage.

Amanda har bytt om till badrock i väntan på sin lyxmassage.

Kallbassängen svalkar efter bastun.

Kallbassängen svalkar efter bastun.

I källarvalvet kan man slappna av och fika eller avnjuta ett glas vin eller champagne.

I källarvalvet kan man slappna av och fika eller avnjuta ett glas vin eller champagne.

Spaet erbjuder ett flertal olika kurbad.

Spaet erbjuder ett flertal olika kurbad.

”Lavender Dreams”-behandligen doftar som ett provencalskt lavendelfält.

malin.lundblad@improveme.se

2008-12-05 12:59:00


Text:
Publicerad: 5 december, 2008