Säsongens trendigaste klipp

Den prisbelönte frisören Antonio Axu, 27, har redan hunnit klättra högt på karriärstegen med ett gäng tävlingsvinster bakom sig. Vi träffade stjärnfrisören för att prata mer om vinterns hårtrender.

Vad gäller för kvinnor i vinter?
-Kvinnor vill se mer seriösa ut denna säsong. Många klipper av sig håret för att förstärka sin eleganta klädstil med klassiska linjer. En av trenderna är väldigt kort hår, 40-tals inspirerat med en Twiggy- twist i nytappning som Victoria Beckham. Den eleganta pagen är fortfarande het, men tillskillnad från tidigare säsonger ska den sluta vid nyckelbenet. Sedan gäller långa naturliga hår med lugg som slutar vid pupillen.


#IMG2-R#Och hur ska män klippa sig?
-Rockabillytrenden är fortfarande aktuell med kortklippt kring öronen, sidbena och lång lugg, alternativt kort lugg som dras bakåt. Håret formas med hjälp av gelé och en gles kam. Sedan går trenden åt James Bond (Daniel Graig) med fingerkort på sidorna och även där luggen åt sidan.

Så fixar du Hollywoodlockarna
Applicera mousse i handdukstorkat hår. Sedan blåser du håret med huvudet upp och ner för att få mycket volym. Borsta igenom håret och rulla upp det bakåt med värmespolar. Spraya och låt spolarna svalna. Därefter plockar du bort dem försiktigt och rufsar till håret. För att förstärka vissa partier kan du locka håret med plattång. Genom att använda spolar får du till en fyllighet som är näst intill omöjlig att få till annars -perfekt för fest.

Bildspel: Säsongens trendigaste klipp

Bildspel: Säsongens trendigaste klipp

Antonio Axu

Antonio Axu

elina.hasslund@improveme.se

2008-12-06 17:46:00


Text:
Publicerad: 6 december, 2008