Förtrollande längder

Håret känns ofta torrt och skadat under vinterhalvåret. Det beror på att klimatet går från värme till kyla. Håret behöver därför extra omvårdnad i form av djupverkande inpackningar och skonsamma produkter.

Minska hårtvättarna
Tvätta inte håret för ofta på vintern. För en bra hårkvalitet räcker det att du tvättar håret max var tredje dag. Då minskar du risken för torr och irriterad hårbotten.

Torrshampo
Om håret kännas fett och smutsigt är ett torrschampo en exemplarisk produkt. Torrschampo är ett avfettande pulver som rengör utan att man behöver tillsätta vatten. Pudret är en mycket tacksam kamrat då torrschampo ofta förpackas i små behållare som gör det smidigt att ha med i väskan. Perfekt för de dagar du inte hinner tvätta håret eller om du vill ha lite extra volym.

Var generös med inpackningar
Fuktbomba håret minst en gång i veckan med en skön inpackning. Applicera rikligt med hårinpackning och ta lite extra på topparna. När preparatet har verkat klart, skölj ur och kamma igenom håret och låt det sedan lufttorka.

Olja i topparna

Hårtopparna får ta mest stryk när vi stylar och plattar håret. Essentiella oljor har skyddande, fuktgivande och vårdande egenskaper, så applicera några droppar på torra och frissiga hårtoppar och de blir som nyklippta igen.

Bildspel: Förtrollande längder

Bildspel: Förtrollande längder

[email protected]

2008-12-06 18:39:00

Publicerad: 6 december 2008

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip