Fixa prinsesshåret

Våra prinsessor vet hur man bär upp glamourösa galafrisyrer. Och Nobelmiddagen på Kungliga slottet var inget undantag. Så här gör du för att bli prinsessa för en kväll.

Prinsessornas Nobelfrisyrer tar veckor att planera och timmar att styla. Men du kan lätt fixa en egen partyfrisyr inspirerad av kungligheternas läckra hårsvall.

För att fixa en prinsessan Madeleine-glammig festfrissa, börja  med att locka håret med en locktång eller plattång. Locka ganska tunna slingor i taget och spraya varje lockad hårslinga innan du släpper ner den och börjar med nästa. Avsluta med att sätta upp ett snyggt hårspänne (som gärna får matcha klänningen) på ena sidan. Det ger ditt hår volym och skapar ett uppklippt intryck.

Vill du istället skapa Victorias glansiga hår, börja med att vika in topparna med en locktång. Tupera sedan upp håret långt bak på huvudet och använd gärna en volympuderspray i hårbotten. Sätt fast två diadem eller hårband med några centimeters mellanrum. Kamma det översta håret och så att det ligger slätt och avsluta med en glansspray.

Bildspel: Fixa prinsesshåret

Bildspel: Fixa prinsesshåret

malin.lundblad@improveme.se

2008-12-12 09:21:00

Publicerad: 12 december 2008

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige