Perfekt hy på en timme

Den kallas "Askungebehandlingen" – för att man gärna ska göra den dagen innan en stor fest. improveme.se har besökt Stockholm Medical SkinCare Center.

Ibland vill man se lite extra fräsch ut, och då finns det inget som slår en pigg hy med mycket lyster.

På Stockholm Medical SkinCare Center har man därför tagit fram “Quick Fix Treatment De Luxe“ -eller som den också kallas, “Askungebehandlingen“. Den en timme långa ansiktskuren är tänkt att med fördel kunna göras dagen innan nyårsfesten, glöggpartyt eller något annat tillfälle då man vill visa upp en fräsch, lysande hy.

#IMG2-R#Amanda Siberg, legitimerad sjuksköterska, utför behandlingen och börjar med att applicera en kemisk peeling som rengör på djupet och avlägsnar döda hudceller. Det känns att peelingen verkar -det sticker och pirrar lite i huden.

Efteråt är det dags för ett serum som innehåller spermine, samma antioxidant som finns i sperma, och som gjordes berömd av Carolina Gynning när hon bloggade om sin “spermabehandling“. Sperminet verkar anti-inflammatoriskt och reparerar hudskador.

Näst på tur är Omnilux, ljusterapin som motverkar akne och ökar hudens blodcirkulation och syresättning. Ljuslampan tar ett tag att vänja sig vid eftersom ljuset är så starkt, men Amanda förser mig med ögonskydd och intygar att ljuset på intet vis är skadligt för ögonen. Behandlingen avslutas sedan med en uppstramande ansiktsmask som ska ge huden lyster och som även den innehåller spermine.

När masken fått torka och sedan dragits loss ifrån ansiktet känns huden mjuk och slät. En tydlig strukturförbättring syns framför allt i pannan, och den begynnande finnen på hakan som jag ojat mig över samma morgon är följande dag helt försvunnen.

Detta är också hela tanken med Quick Fix-behandlingen, förklarar Amanda Siberg. En ansiktsbehandling på salong går ofta till stor del ut på att vara avslappnande och njutbar. På Stockholm Medical SkinCare Center utförs medicinska ansiktsbehandlingar -utan ansiktsmassage, men med snabba resultat.

Läs också: Amanda Siberg berättar allt om hur du botar din acne.

Stockholm Medical SkinCare Center ligger på Birger Jarlsgatan 6D i Stockholm och har telefonnummer 08-100 455. Hemsidan är [url”>http://www.sscc.se/. En Quick Fix Treatment De Luxe kostar 1800 kronor och finns även att köpa som presentkort.

Bildspel: Perfekt hy på en timme

Bildspel: Perfekt hy på en timme

Amanda Siberg

Amanda Siberg

malin.lundblad@improveme.se

2008-12-17 11:04:00

Publicerad: 17 december 2008

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige