Elita Löfblad sadlar om

Elita Löfblad om vägen till ett nytt liv.

Elita Löfblad jobbade i många år som glamourmodell. Nu har hon gjort en helomvänding och sadlat om till hudterapeut. Givetvis blev vi nyfikna, och ringde upp henne för att ställa några frågor.

Du har sadlat om från glamourmodell till hudterapeut. Hur gick det till?
-När jag fyllde 25 tyckte jag att det var dags att sluta leka. Och eftersom jag ofta själv gick på behandligar som: pedikyrer, ansiktsbehandligar och kemisk peeling – så kom jag ofta i kontakt med olika spaanläggningar och hudkliniker. Intresset för skönhet och hur mycket man faktiskt kan göra har alltid funnits där, så det föll sig naturligt.

Berätta lite om utbildningen du gick?
-I 15 månader så varvade jag teori och praktik på skolans egna spa. Hade inget liv alls utan varje vaken sekund gick till att plugga och de 40 timmar man inte jobbade på skolans spa hade man hemläxor. Det positiva var att man lärde sig i princip allt inom skönhet. Skolan innehöll det mesta, allt från spabehandlingar till yoga. Det negativa var att man som gratis arbetskraft blev väldigt utnyttjad, jag skulle aldrig rekommendera någon att gå i den skolan jag gick just därför. Det känns oseriöst då.

Vad är det bästa med ditt jobb?
-När jag jobbade som modell var jag egen, och bestämde mina egna tider och hur jag ville jobba -och det gör jag nu med. Frihet är fantastisk. Jag kan själv bestämma ur jag vill marknadsföra mig, vilka märken jag vill använda och hur inredningen ska se ut. I mitt jobb så får man också hela tiden positiv respons, när kunden lämnar en och är nöjd blir ju jag precis lika glad!  

Vad kan man göra hos dig?
-Just nu är det vanligast med AHA, kemisk peeling. Många har upptäck hur mycket det gör för huden och vill gå hela kurer. Mina AHA-kurer är skräddarsydda efter kundens hy och är därför väldigt populära.

#IMG2-R#Vem är din önskekund?
-Någon som är en riktig utmaning. Den bästa känslan är om jag haft en kund med exempelvis svår acne som jag har kunnat hjälpa. Att höra henne säga ” jag kan gå utan smink för första gången sen jag var 14”  är det bästa betyget jag kan få.

Är det här något du kommer fortsätta med länge?
-Ja, jag känner att jag har hittat rätt och eftersom jag alltid kan vidareutbilda mig ínom det här yrket så är det omöjligt att tröttna. Så länge jag utvecklas så är jag nöjd.

Gör du några behandlingar på dig själv?
-Absolut! Jag skulle inte kunna leva utan AHA, haha. Det slätar ut min hy och jämnar ut den så att jag inte behöver använda foundation. Jag vaxar mig själv också, men om jag ska ha en hel ansiktsbehandling så brukar en vän till mig som också är hudterapeut komma in på salongen och göra det på mig. Man vill ju gärna ligga och njuta lite också, haha.

Du tog ut brösten för ett tag sedan, som varit lite av ditt ”signum”, hur kommer det sig? Är du nöjd?
-Väldigt nöjd, det är det bästa jag gjort.

Har du gjort några andra skönhetsingrepp?
-Jag fyller läpparna med jämna mellanrum med Restylane Lipp. Bara väldigt lite, det får inte synas att man gjort något, det ska bara se fräsch ut.

Vad tycker du om yngre tjejer som vill bli glamourmodeller och vill operera sig?
-Jag tycker att var och en har rätt att bestämma hur de vill leva sitt liv. Jag är nog den minst dömande personen som finns. Man ska göra det man känner för och inte lyssna så mycket på andra. Men personligen kan jag tycka att det är helt ute att ”vika ut” sig. Det finns ingen marknad för det idag. Inte i Sverige i alla fall.

Hur gör du för att vara en bra förebild?
-Jag har svårt att se mig som någons förebild. Jag är bara mig själv och om någon inte gillar mitt sätt att vara, så bryr jag mig faktiskt inte för fem öre. Har varken tid eller ork att lägga ner negativ energi.

Hur håller du dig i form?
-Jag tränar, har min PT Mårten Nylen sedan många år tillbaks. Han är jätteduktig och vi tränar ihop minst en gång i veckan.

Tänker du på vad du äter?
Jag undviker socker. Socker är gift, haha. Men på helgerna äter jag vad jag vill.

Hur ser din morgonrutin ut?
-Blir väckt av att katten står på mitt ansikte och jamar. Tar en snabb kaffe och morgonpromenad i en timme (bara vardagar). Sedan tar jag en dusch, rengör ansiktet, tar på lite mjukgörande och lite smink. Bloggar och sedan iväg till salongen.

Har du några skönhetstips?
-Snåla inte med produkter för hud eller hår. Man får det man betalar för…

Bildspel: Elita Löfblad sadlar om

Bildspel: Elita Löfblad sadlar om

Elita Löfblad

Elita Löfblad

rebecca.simonsson@improveme.se

2009-01-14 15:08:00

Publicerad: 14 januari 2009

Slipp torr hy i vinter

Så håller du huden len och fräsch