Fixa powerbrynen

De buskiga brynen är tillbaka. Så här gör du för att sno looken.

Trenden är tydlig -det är bara att titta på närmaste magasinomslag eller kändisansikte. I vår ska det ska vara breda, långa, markerade bryn.

Tjocka ögonbryn utstrålar makt och pondus, och stjärnor som Jennifer Connelly, Katy Perry, Madonna, Natalie Portman, Kate Winslet och Sienna Miller har redan hoppat på trenden.

Naturligtvis handlar det inte om att helt sluta noppa ögonbrynen (om det vore så enkelt ändå!). Men målet är ändå att lämna brynets naturliga form och bara ansa där det verkligen behövs, och att sedan försöka förstärka intrycket av dina ögonbryn.

För att fixa formen på brynen finns det lite olika metoder:

Pincett
Det bästa tillfället att noppa brynen är direkt efter duschen, då din hud är ren och mjuk. Använd en bra pincett, se till att ha ordentligt med ljus och ta gärna hjälp av en förstoringsspegel. Ryck stråna i den riktning håren växer i.

Vaxning
Vaxning innebär lite mer jobb, men fördelen är att du även får upp alla små strån som det är svårt att se framför spegeln. Det finns särskilda vaxstrips för ögonbrynen som du kan köpa för hemmabruk, eller så kan du få brynen vaxade på salong.

Trådning
Även om det fortfarande är relativt ovanligt i Sverige finns det vissa salonger där du kan få ögonbrynen “trådade“. En vanlig sytråd används då för att rycka upp stråna med rötterna.

Så gör du för att markera brynen:

Färgning
En brynfärgning gör brynen snyggt markerade och kan utföras antingen på salong eller med hjälp av hemmakit. Du borstar då på brynfärgen, låter den verka i några minuter och sköljer sedan av den.

Ögonbrynspenna
Välj en ögonbrynspenna i en nyans som matchar din egen nyans eller som är något mörkare. Måla med korta drag i hårens riktning och sudda ut eventuella kontraster med en styv borste.

Nyfiken på trådning? Läs improveme.se:s prova på-reportage!

Bildspel: Fixa powerbrynen

Bildspel: Fixa powerbrynen

[email protected]

2009-02-12 12:47:00

Publicerad: 12 februari 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp