Lyx jorden runt

För avkoppling, återhämning och en rejäl dos av lyx finns inget bättre än att åka på spa. Men varför hålla sig inom Sveriges gränser? Här är några av de bästa spaerna i världen.

La Sirenuse, Positano, Italien
På det lyxiga italienska hotellet La Sirenuses spa kan du bland annat njuta av en “fyrahandsmassage“. Två massageterapeuter knådar då din kropp samtidigt. Spaet erbjuder också en kroppsskrubb med karibiska växter som peelar din kropp och sätter igång blodcirkulationen. Dessutom kan du unna dig en “body wrap“ med rosmarin och mynta.

Ragdale Hall Health Hydro and Thermal Spa, Leicestershire, Storbritannien
Ragdale Hall är den enda brittiska spaanläggningen som utnämnts till landets bästa 10 år i rad. I en lantlig miljö kan du njuta av detox-behandlingar, “dy floating“, reflexologi och lerinpackningar. Här finns också fitnesspass och en hårstudio.

Ezperanza Resort, Los Cabos, Mexiko
Är du i Mexico får du inte missa Ezperanza Resort, där utsikten över havet får dig att tappa andan. Innan du börjar jobba på brännan kan du köra en “body polish“ med papaya och mango, som skrubbar bort döda hudceller. Har du redan råkat bränna dig vid poolen kan du istället satsa på en lugnande aloe vera-kroppsinpackning.

#IMG2-L#One &Only Ocean Club, Paradise Island, Bahamas
“Paradise Island“ säger väl allt? På luxuösa One&Onlys spa blir du ompysslad med föryngrande och fuktgivande ansiktsbehandlingar, avgiftande kroppsinpackningar såsom en algdetox och holistiska behandlingar som inriktar sig på både kropp och själ. Testa till exempel den ayurvediska “shiro dhara“-behandlingen, som fokuserar på kroppens “tredje öga“ genom pannmassage med inslag av aromterapi.

Four Seasons Resort, Chiang Mai, Thailand
Four Seasons i Chaing Mai blandar traditionella massage- och ansiktsbehandlingar med spabehandlingar som har en mer thailändsk touch. Thaimassage och yoga är ett måste. Testa också “ytsara saat“, en behandling som börjar med en exfoliering med cajeput och apelsin, följt av en aloe vera- och papaya-“body wrap“ för att få ut gifter ur kroppen. Behandlingen avslutas med en orientalisk massage som höjer kroppens förbränning.

Foto: Ragdale Hall

Foto: Ragdale Hall

Bildspel: Lyx jorden runt

Bildspel: Lyx jorden runt

[email protected]

2009-03-02 13:34:00

Publicerad: 2 mars 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp