Slät hy utan nålar

Stjärnornas ansiktsbehandling – som plumpar upp och jämnar ut huden smärtfritt på 40 minuter – är inte längre någon hemlighet. Vi har testat metoden.

En ansiktsbehandling som stramar upp och slätar ut, helt utan injektioner, helt utan obehag och med omedelbara resultat. Det är exakt vad “Oxygen Intraceutical“ utlovar.

Behandlingen, som hyllas
av kändisar från Madonna till “Desperate Housewives“-tjejerna, fungerar genom att slussa in reparerande serum i det djupaste hudlagret med hjälp av renat syre. Detta innebär att fina linjer fylls ut, celler repareras och huden återfuktas.

Jag får testa en
“Oxygen Intraceuticals“-behandling på Sergel Spa & Fitness i Stockholm, där hudterapeuten Jennie Stenström behandlar först den ena halvan av ansiktet och några dagar senare den andra halvan, så att jag tydligt ska kunna se och jämföra effekten.

Jennie börjar med att rengöra ansiktet och göra en peeling. Sedan är det dags för själva oxygenbehandlingen med atoxelene-serumet, som innehåller hyalyronsyra, A, C och E-vitamin, grönt te och aloe vera. Under behandlingen förs munstycket på “Oxygen Intraceuticals“-apparaten över huden för att behandla varje del av ansiktet. Det kittlar till lite ibland, men behandlingen är inte på något sätt obehaglig. Efteråt smörjs huden in med en fuktkräm, och jag får även med mig ett kit med hudvårdsprodukter för hemmabruk.

Tillbaka på kontoret
kommenterar kollegerna att den vänstra halvan av ansiktet -framför allt kinden och ögonbrynet -ser ut att “sitta högre upp“ än den högra. Jag lägger även själv märke till att porerna har dragits samman och ser mindre ut.

Några dagar senare är det då dags att behandla den högra halvan av ansiktet. Här syns samma effekter -en slätare yta, en lyftande effekt och sammandragna porer -och äntligen får båda sidorna av ansiktet hamna på jämnhöjd!

Oxygenbehandlingen kan även göras i ett paket som inkluerar sex behandlingstillfällen, för att ge huden en rejäl boost.

För mer information om “Oxygen Intraceuticals“, som utförs av Jennie och Therese på Sergel Spa & Fitness, besök spaets hemsida: www.sergelspafitness.com.

Med hjälp av en syreapparat slussas serum in i huden.

Med hjälp av en syreapparat slussas serum in i huden.

Behandlingen är mer avslappnande än obehaglig.

Behandlingen är mer avslappnande än obehaglig.

Mellan de två behandlingarna kan man se hur den vänstra ansiktshalvan ser mer uppstramad ut.

Mellan de två behandlingarna kan man se hur den vänstra ansiktshalvan ser mer uppstramad ut.

Före och efter

Före och efter ”Oxygen Intraceuticals”-behandlingen.

[email protected]

2009-03-04 11:28:00

Publicerad: 4 mars 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp