Skydda din vårfrisyr

Det är inte bara din hud som kan ta skada av solen. Även håret måste skyddas om du vill hålla stråna friska hela sommaren. Så här gör du.

Styla med spf
Idag finns en hel del stylingprodukter som innehåller solskyddsfaktor. Investera i din favoritstylingprodukt med spf så kan du både fixa formen på håret och samtidigt skydda det mot solstrålarna. Bär gärna med dig en solspray i väskan så att du kan bättre på skyddet om du är ute i solen länge, skriver Amelia.

Tvätta håret rätt
Satsa på schampo med färgbevarande egenskaper för att behålla hårets glans. Även här finns speciella produkter med solskyddsfaktor. Blir det många salta bad i sommar är det en bra idé att tvätta, eller åtminstone skölja ur, håret efteråt då saltvatten sliter på ditt hår.

Balsamera mera
Hår som utsätts för mycket sol behöver vårdas med djupverkande hårbalsam. Införskaffa en “after-sun conditioner“ som ser till att stråna mår bra. Låt gärna balsamet sitta i några minuter innan du sköljer ur det.

Vårda på djupet
En gång i veckan bör du göra en ordentlig hårinpackning. De gäller året om, men är extra viktigt på sommaren. Välj en återfukande hårkur, och krama gärna in ett leave-in-balsam efteråt.

Lufttorka håret
Hårtorkar, plattänger och locktänger sliter på håret, så var extra försiktig med dessa under de månader då håret är extra utsatt. Använd alltid en värmeskyddande produkt innan du fönar, plattar eller lockar, eller ännu bättre -låt håret lufttorka när det är varmt ute.

Bildspel: Skydda din vårfrisyr

Bildspel: Skydda din vårfrisyr

[email protected]

2009-05-20 08:52:00

Publicerad: 20 maj 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp