Så får du fina naglar

Beatrice Aresén är specialist inom nagelvård och arbetar på Depend Cosmetic. Har du frågar om naglar och nagelvård ska du fråga Beatrice.

Mina naglar växer inte på längden. Jag har bitit på dem men försöker låta bli, men andras naglar växer dubbelt så snabbt som mina om inte mer? Hur kan jag göra för att få dem att växa på längden?
Svar: Alla har olika förutsättningar när det gäller kvalitén på naglarna liksom håret och huden, alla är vi olika. Men det finns ett sätt för alla att få bättre nagelkvalité och det är att börja vårda dem, vilket leder till att man ej vill bita på dem.

3-stegsmetod
Nr 1 är att vårda dina nagelband. Nagelbanden skyddar din nagelrot, där nageln bildas. Ca var fjortonde dag bör du rengöra dina nagelband med en Nagelbandspeeling. Produkten verkar bakteriedödande och tar bort döda hudceller och hudrester på nageln. Detta gör att näringsflödet ökar till nagelroten, och även syretillförseln ökar, vilket påskyndar cellförnyelsen.

Nr 2 är att tillsätta fukt varje dag. Applicera Avocadoolja varje kväll innan du går och lägger dig. Oljan ger näring, verkar återuppbyggande och är fuktighetsbevarande. Den hjälper även att binda samman undre och övre nagelplattan så att nagelns struktur blir hård och stark men flexibel.

Nr 3 Avsluta alltid med en Nagelbandscreme som är vårdande, mjukgörande och fuktighetsgivande. Återuppbygger spruckna och torra eller skadade nagelband.
Jag vill även rekommendera dig att använda ett vårdande lack t ex Foundation Ridgefiller som skyddar din nagel från yttre påfrestningar som vatten, rengöringsmedel m.m. eller slag mot nageln.

Mitt bästa tips för att sluta att bita på naglarna är att börja vårda dem. Gör en manikyr en gång i veckan, och smörj med olja och nagelbandscreme varje kväll. Detta kommer ge dig ett fint resultat på dina naglar som i sin tur gör att du inte vill äta upp arbetet. Min erfarenhet av produkter som t ex Stopp & väx är att man vänjer sig vid den äckliga smaken.

Vid ungefär vilken ålder är det lämpligt att börja med lösnaglar?
Svar: Det är svårt att rekommendera en ålder eftersom nageln utvecklar sig olika hos olika personer. Och nageln bör vara färdigutvecklad innan man börjar använda lösnaglar.


Jag har mycket problem med mina naglar och nagelband. Naglarna växer väldigt långsamt, samt att dem flikar sig och böjs när dem väl har växt. Sedan brukar få sår runt nagelbanden. Jag skulle vara evigt tacksam om du har några tips till mig angående mina problem.

Svar: Alla har en trivsellängd. När nageln passerat sin trivsellängd så kan den bli bredare eller växa upp eller som i ditt fall böja sig neråt. Och det är inte så mycket vi kan göra åt det förutom att använda 3-stegsmetoden (som i fråga 1.) Nagelbandspeeling, Avocadoolja och Nagelbandscreme. Rekommenderar dig även att fila ner dina naglar till din trivsellängd.
Såren längs nagelbanden hjälper 3–stegsmetoden dig med.
 

Jag har psoriasis i naglarna bl.a vad kan jag göra så det kan se snygt ut?

Svar: Jag rekommenderar dig att vårda dina naglar med 3-stegsmetoden (Nagelbandspeeling, Avocadoolja och Nagelbandscreme) vilket kommer att göra att du förbättrar utseendet på dina naglar. Du kan även polera dina naglar lite lätt som gör att du jämnar ut dina naglar. Om du vill använda något lack eller liknade så är det bäst att rådfråga din läkare.

Få svar på dina frågor
På improveme.se kan du när som helst fråga vår nagelexpert Beatrice Aresén:
Ställ din fråga till Beatrice Aresén här!

Bildspel: Så får du fina naglar

Bildspel: Så får du fina naglar

[email protected]

2009-05-28 08:54:00

Publicerad: 28 maj 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp