Se upp för solen!

Vill du ha en solkysst hud i sommar bör du vänta med din IPL-behandling.

IPL står för intensivt pulserande ljus som tar bort hårstråna. Innan behandlingen kyler man området med en kall gel och sedan bestrålas det med ett infrarött ljus som förstör hårsäckarna. Vissa kan känna av ljuspulsen lite grann, andra känner ingenting. Metoden är mycket vanlig och populär hos både män och kvinnor.

De flesta vill reducera eller ta bort hår på överläppen,
på ryggen, bikinilinjen, benen och armhålor. Resultatet är permanent, till skillnad från andra hårborttagningsmetoder. IPL tar bort alla hår som är mörka och innehåller pigment med endast 4- 6 behandlingar. Är du mörkhyad kan du därför inte ta bort hår med denna metod, inte heller om du är väldigt ljus.

Men nu är sommaren här och du bör se upp med att ha ditt IPL-behandlande område i direkt solljus. Blir du solbränd ska du inte göra denna behandling över huvud taget, då lasern inte bara bränner bort håret utan riskerar att bränna huden. Du ska helst inte ha solat på en månad då lasern gör huden betydligt mer känsligare för sol. Därför är det bäst att vänta tills hettan är över. Detta är en behandling som kräver bleka skinn.

Bildspel: Se upp för solen!

Bildspel: Se upp för solen!

[email protected]

2009-07-01 08:32:00

Publicerad: 1 juli 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp