Rädda semesterhåret

Det gäller att inte glömma bort att vårda håret under semestern, när du är långt ifrån närmaste frisör. Kändisstylisten Chris McMillan ger sina främsta tips.

Fixa beachiga lockar
Den snyggaste och enklaste frisyren på semestern är lösa, lediga sommarlockar, menar Chris McMillan. Har du redan lockigt eller vågigt hår är det bara att krama i lite mousse medan det är fuktigt och sen låta det lufttorka. Har du rakt hår drar du ut ungefär två centimeter breda slingor här och var i håret, som du lockar med en locktång. Avsluta med lite spray.

Trimma luggen
Om luggen börjar bli för lång och du vill slippa springa till frisören kan du enkelt trimma den med ett rakblad, säger Chris McMillan till Allure. När håret är helt torrt, ta fram en oanvänd engångsrakhyvel som endast har ett blad. Ta sedan halva luggen, på ena sidan av benan, och dra den rätt ner. För ner fingrarna precis till topparna av luggen och håll håret stadigt medan du drar rakhyveln precis ovanför fingrarna. Gör sedan samma sak med andra sidan och jämna till om det behövs.

Vårda skadat hår
Sol och saltvatten kan slita på håret, så ge din kalufs en djupvårdande behandling varje vecka. Blanda två matskedar var av vanligt balsam, leave-in-balsam, inpackning och hårmask i en skål. Fukta två handdukar, krama ur överflödigt vatten och värm den ena handduken i mikrovågsugnen i en minut. Kamma sedan i balsamblandningen i ett rent, handdukstorrt hår och linda den varma handduken runt huvudet. Värm under tiden den andra handduken och varva mellan handdukarna två till tre gånger -byt så fort den ena kallnar. Detta kommer göra ditt hår mycket mjukare, lovar Chris.

Fixa rötterna
Har utväxten börjat synas lite för mycket under semestern har du två alternativ -vänta tills du kan gå till frisören (du kan försöka täcka över rötterna med ett hårband eller en solhatt) eller gör det själv. I det senare fallet är Chris McMillans råd att använda en ren mascaraborste istället för de stora penslar som ofta följer med hårfärgningskit. Gör sedan en bena i håret och borsta på hårfärgning över utväxten. Brukar du ha uppsatt hår så gör detsamma runt hårfästet i pannan.

Bildspel: Rädda semesterhåret

Bildspel: Rädda semesterhåret

[email protected]

2009-07-15 08:27:00

Publicerad: 15 juli 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp