Så får du finare händer

Marie Plosjös personliga tips för att hålla händerna mjuka och släta.

1. Myrraolja är fantastiskt för friskare naglar. Anledningen är att det är få oljor som har tillräckligt små molekyler för att tränga igenom nagelstrukturen. Myrraolja kan det. En liten flaska räcker i evighet för myrran är väldigt seg och dryg.

2. Kärnoljor är bra för nagelbanden. Det finns en fantastisk olja som heter Phenomen oil för torra nagelband, finns att köpa i butiken Color Box.

3. Om ni värmer lite olivolja i en skål så det är ljummet så kan ni stoppa ner händerna där som ett litet bad. Det fungerar bra som en inpackning. Framför allt för händerna för molekylerna i olivoljan är inte tillräckligt små för att göra verkan för naglarna även om det stimulerar hela händerna på ett positivt sätt.

4. Massera gärna naglarna så ofta ni kan. Genom att få upp cirkulationen så för det även med sig näring ut i fingertopparna och det ger finare och starkare naglar.

5. Genom att försiktigt föra tillbaka den lilla hinnan som sitter längst ned vid nagelroten så kan ni förhindra att det blir flikar. Det är när nageln växer som “hinnan“ följer med en bit upp på nageln. Den spricker många gånger efter ett tag och då kan ni få flikar som gör ont och kan bli inflammerade.

6. Om ni ska rengöra under naglarna. Använd då inget vasst. Ta en tandborste och borsta undertill. Om nagelbädden är större och hel så blir det ett bättre stöd för naglarna och då håller nageln oftast bättre.

Bildspel: Så får du finare händer

Bildspel: Så får du finare händer

[email protected]

2009-07-30 08:23:00

Publicerad: 30 juli 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag