De största hårmissarna

Det finns ett gäng klassiska misstag du inte vill göra för att hålla barret skinande blankt.

Helsvart hår
Även om du är mycket mörk av naturen, välj en lite ljusare nyans än svartaste svart när du färgar håret. Ta en mörkbrun färg i stället. Det får dig att se yngre ut och dina ansiktsdrag mjukas upp.  Kolsvart barr får dig bara att se hård ut och dessutom känns håret lätt livlöst när det inte finns några som helst skiftningar i det.

Platinablont rufs
Gör dig blek och tvingar dig att kompensera genom att vräka på smink. Röda läppar och markerade ögon blir ett måste. Och vem orkar bära krigsmålning varje dag? Dessutom sliter blekning mer på håret än någon annan behandling.
 
Kycklinglooken
Gult hår vill väl ingen ha. Ser helt artificiellt ut, får tonåringar att likna pensionärer och skär sig med alla hudtoner. Skaffa en mer naturlig look med olika slingor i guldblonda nyanser.

Knallröd kalufs

Kopparrött är smickrande. Ilsket blodrött är … inte så smickrande. Dessutom bleks den klara tonen fort och ser lätt dassig ut. Om du vill envisas med att se ut som en jordgubbe, var beredd på att få färga om håret. Ofta. En mer nedtonad nyans håller mycket bättre.

Bildspel: De största hårmissarna

Bildspel: De största hårmissarna

[email protected]

2009-08-05 07:02:00

Publicerad: 5 augusti 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag