Massera dig själv

Här är de enkla massagetekniker som du kan göra själv hemma.

Långa timmar framför datorn, tuffa pass på gymmet och nätter i höga klackar på dansgolvet kan lätt resultera i stela, ömma muskler.

En professionell massage är naturligtvis den optimala lösningen -men det är inte alltid man har tid och råd att boka in sig på ett spa. Budgetalternativet är att själv massera värkande muskler.

Så här gör du:

Värkande rygg
Sitt på en stol med böjda ben och fötterna platt mot golvet. Böj dig framåt och böj armarna bakom dig rygg med knutna nävar och handflatorna utåt. Knåda små cirklar upp och ner längs korsryggen med båda händerna.

Stela benmuskler
Sitt på golvet med benen utsträcka framför dig, skriver tidningen Shape. Gör händerna till knytnävar och tryck knogarna mot ovansidan av benen. Dra sedan händerna långsamt upp och ner längs benen med ordentligt med tryck mot de ömmaste punkterna.

Ömma underarmar
Knyt vänsterhanden och håll armbågen böjd. Placera sedan högerhanden runt din handled. Rotera sedan vänster handled så att du har handflatan ner mot golvet och vrid den sedan tillbaka upp. Flytta högerhanden upp längs med underarmen medan du vrider på vänsterarmen. Upprepa på andra armen.

Trötta fötter
Ta fram en liten boll, till exempel en golfboll eller tennisboll. Sätt dig sedan på en stol med bollen på golvet framför dig. Placera ena foten över bollen och rör den i cirklar. Tryck hårdare med foten mot bollen när du kommer till ett extra öm del. Upprepa sedan samma sak med den andra foten.

Bildspel: Massera dig själv

Bildspel: Massera dig själv

[email protected]

2009-08-19 08:28:00

Publicerad: 19 augusti 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp