Slipp oönskad hårväxt

Kraftiga ögonbryn och generande mustasch är vanligt bland kvinnor. Var tionde kvinna har hår på haka, överläpp eller bröst. Men det finns hjälp att få.

Har du mörka och kraftiga hårstrån på överläpp och haka, behöver du inte bryta ihop för det. Den typen av hårväxt är nämligen lättast att ta bort med laser och det är väldigt vanligt att kvinnor söker behandling för detta. Ljusa, fjunigare strån är svårare att bli av med.

Grövre hårstrån bildas genom en obalans i hormonerna och ett överskott på det manliga könshormonet testosteron. Men dessa kan enkelt tas bort med upprepade laserbehandlingar.

Så blir du av med hårväxten
IPL-lampa -En vidareutveckling av lasertekniken där intensiva ljusblixtar skickas genom en glasprisma och träffar pigmemtet i hårstråna så att hårsäckarna dör. Permanent resultat, eftersom hårsäckarna försvinner. Nya kan dock uppstå. Därför rekommenderas flera behandlingstillfällen.

Vax -hettas upp och appliceras på huden, håret dras bort. Passar på ansikte och kropp.

Rakhyvel -Passar ansiktet (för män) och kropp. Snabb metod och är skonsamt för huden.

Epilady -liten, smart rakapparat för kvinnor. En effektiv metod, men den kan ge upphov till inåtväxande hår.

Diatemi (epilering)
-Svag ström skickas genom en tunn guldnål och dödar hårsäcken. En snabb och billig metod. Kräver många upprepade behandlingar. Det är en mindre effektiv metod än IPL.

Hårborttagningskräm -Krämen smörjs in, verkar några minuter innan stråna faller av. Passar på ben och armar. Behandlingen kan orsaka irritation på vissa personer så börja med en liten testruta innan du behandlar hela kroppen.

Bildspel: Slipp oönskad hårväxt

Bildspel: Slipp oönskad hårväxt

[email protected]

2009-08-26 09:18:00

Publicerad: 26 augusti 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp