Nagelexperten svarar

Beatrice Gull är specialist inom nagelvård och arbetar på Depend Cosmetic. Har du frågar om naglar och nagelvård ska du fråga Beatrice.

FRÅGA: Undrar lite över såna där stärkande produkter för sköra naglar, fungerar det verkligen?
SVAR: Stärkande produkter fungera som ett skydd som förhindrar att vatten och starka vätskor etc tränger in i nageln och torkar ut den eller gör den porös. För att få en bra nagelkvalite som håller i längden behöver du arbeta med produkter som går ner i nagelroten och bygger upp den nya nageln. 3 –stegs metoden Nagelbandspeeling, Nagelolja och Nagelbandscreme är det bästa sättet för att uppnå en bra nagelkvalité.

FRÅGA: Jag kan inte sluta bita på mina nagelband, vad ska jag göra? ”Stopp och väx” fungerar inte eftersom jag tvättar händerna hela tiden. Har du något annat tips?
SVAR: Min erfarenhet är att du vänjer dig vid den bittra smaken eller som du säger att den försvinner när du tvättar händerna mycket. Försök i stället att underhålla naglarna med en minimanikyr en gång i veckan. När du väl gjort dem fina vill du inte bita. Använd Nagel- & nagelbandsrengöring fjortonde dag.

Applicera avokadoolja varje kväll som är riktigt bra till mjuka naglar. Oljan går ner i porerna och gör att naglarna blir starkare, hårdare och växer bättre. En fetare crème till nagelbanden är också en bra investering eftersom det är viktigt att de är i form för att naglarna ska växa bra. Stoppa gärna ner en nagelfil i väskan som du kan använda om en flisa går av.


FRÅGA: Vilka färger på naglarna är det som gäller i höst?

SVAR: I höst kan du med gott samvete lägga alla pastellfärgade lack på hyllan. Istället är det skogens färger som gäller -allt i naturens dova färgpalett. Neonlacken är dock fortfarande aktuella och är en trend som håller i sig även i höst. Matta lack är det som gäller. Ju mattare lack du använder desto trendigare blir du. Mitt favoritlack just nu är nr 161 som är ett matt neonlack.

FRÅGA: Kan du rekommendera en handkräm som är riktigt fet och inte så rinnig?
SVAR: Depends natthandcreme verkar intensivt återuppbyggande. Naturliga oljor tillför fukt och verkar mjukgörande under tiden som Du får din skönhetssömn. Berikad med aloe vera, allantoin, E-vitamin och sheabutter.

FRÅGA: Jag undrar hur man gör fransk manikyr hemma? Vad behöver man och kan du förklara steg för steg?
SVAR: Gör rent naglarna med en acetonfri, oljefri parfymfri nagellacks remover.
Applicera ett tunt lager av baslack över hela nagelplattan, låt torka.
Fortsätt med det vita lacket för nageltoppen. Tag minimalt med lack på penseln och lacka toppen först från höger till vänster, sedan från vänster till höger, låt torka.
Det finns fransk manikyr mallar för att måla den vita toppen, lägg mallen på önskat ställe på nageln och måla sedan som ovan med tunna lager, låt torka och tag sedan bort mallen. (kanske bra att lägga med en bild på det)?
Lägg på ett tunt lager av beige eller rosa, låt torka. Avsluta med minst två tunna lager topplack. Fyll på med topplack varannan till var tredje dag för bästa hållbarhet. Vill du ha en skarpare vit topp på din manikyr, lägger du först två tunna lager av basfärgtonen rosa eller beige, därefter den vita toppen och avsluta med topplacket.
Ett tips: Tunna lager torkar mycket snabbare och håller mycket bättre.


FRÅGA: Jag är student och har inte råd att köpa nya nagellack hela tiden. Om man endast vill satsa på ett festlack och ett vardagslack till hösten, har du några tips?

SVAR: Ett vardagslack skulle jag satsa på Depends Beauty lack art.nr 4204, 59 kronor. Lacket återger en naturlig skönhet och perfekt finish. Violetta pigment och microfibrer kamouflerar och reducerar gula missfärgningar samt jämnar ut ojämnheter i nagelytan.
Festlacket skulle jag välja en mörklila eller mörkbrun. Depend:s små minilack finns i 48 olika färger kostar 25 kronor, vilket kan vara till en fördel om man är student.

[color=#99cc00″>Ställ dina nagelfrågor till Beatrice Gull här!

Bildspel: Nagelexperten svarar

Bildspel: Nagelexperten svarar

[email protected]

2009-09-10 08:05:00

Publicerad: 10 september 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp