Charles svarar läsarna

Charles Randquist är plastikkirurg och driver Victoriakliniken i
Saltsjöbaden utanför Stockholm. Han arbetar främst med bröst-, näs- och
ansiktsplastik. Nu svarar han på läsarnas frågor.

FRÅGA: Jag hittade en sida som säljer kapslar som ska förstora brösten (BustUp-kapslar). Fungerar det verkligen?
SVAR: Nej det finns inga tillförlitliga som visar något positivt resultat.

FRÅGA: Är det möjligt att fettsuga mage/lår och sedermera injicera fettet i vristerna/anklarna, jag har så extremt smala sådana. Vad skulle ett sådant ingrepp innebära och kosta?
SVAR: Det stämmer att man kan suga fett för att senare fettransplantera detta. Problemet med en fettransplantation är att man inte vet exakt hur mycket av fettet som stannar kvar, vilket innebär att man kanske måste operera flera gånger. Fördelen är att använder kroppseget material för att bygga ut, skapa volym. Kostnad varierar helt beroende på hur mkt som ska fettsugas och sedan transplanteras.
 
FRÅGA: Jag har en lite tjock hals, vilket även ger mig en sned haklinje i profil. Inget överhängande problem idag, men min mor tog bort detta på sig själv då det inte blev vackrare med åren. Råder du mig till att göra detta ingrepp idag, jag är 36 år, eller vänta? Är det en fettsugning i så fall? Hur länge är man blå efteråt?
SVAR: Det är svårt att svara på din fråga utan att se bilder. Troligtvis med tanke på din ålder räcker det med en fettsugning av halsen. Fettsugning generellt är bättre att göra i unga år då elasticiteten i huden är bättre vilket medför att den drar ihop sig bättre. Priset ligger på cirka 15.000 och det mesta av blånad är borta efter ca 7-10 dagar.
 
FRÅGA: Jag är 26 år och har hela mitt liv störts av att jag har ganska lågt sittande ögonbryn. Dessa gör att jag alltid ser lite bister och sur ut. Dessutom har jag ganska mycket fett och hud över ögonen som gör så att mina ögonlock inte syns. Har läst att man kan göra ögonbrynslyft och tror att detta kanske skulle kunna hjälpa mig, men nu undrar jag om det finns någon åldersgräns för denna typ av operation. Jag är ju fortfarande ganska ung. Vad brukar ett sådant ingrepp kosta ungefär?
SVAR: Alla är vi skapta på olika sätt och det som styr om och när man eventuellt ska genomgå en kosmetisk operation är inte alltid avhängigt av en biologisk ålder utan mer av en indikation. Vissa patienter har en ärftlig orsak till att de ser ut på ett speciellt sätt. Lågt sittande, hängande ögonbryn kan vara typiskt för vissa familjer och konsekvensen kan vara att man uppfattas på ett visst sätt, typ sur och bister trotts att så ej är fallet.

Sättet man åtgärdar detta på är med hjälp av ett pannlyft. Den tekniken jag arbetar med är en titthåls teknik, sk endoskopiskt pannlyft. Med denna teknik får man inte ett är från öra till öra över huvudet utan endast små snitt. Kostanden är ca 45 000. I det priset är alla kostnader typ narkos, övernattning etc inkluderat.
 

Få svar på dina frågor
På improveme.se kan du när som helst fråga vår expert
Charles Randquist om plastikkirurgi
Ställ din fråga till Charles Randquist här!

Bildspel: Charles svarar läsarna

Bildspel: Charles svarar läsarna

[email protected]

2009-09-22 08:09:00

Publicerad: 22 september 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp