Fixa snygga höstnaglar

Följ vår enkla guide mot snygga händer.

Rengör händerna och naglarna
Tvätta händerna med en mild tvål. Använd gärna en nagelborste. Ta bort nagellacksrester genom att använda en remover som inte håller aceton. Aceton torkar ut både naglar och händer.

Fixa formen
Klipp nageln till önskad längd med hjälp av en nagelsax. Fila dem sedan till den formen som du gillar bäst. Om du är osäker på vilken form som passar dina naglar kan du titta på bågen dina nagelband utgör och forma nageln på ett liknande sätt. Använd en sandpapperfil och fila från sidan till mitten. Undvik att ”såga” nageln med filen.

Mjuka upp och vårda
För att mjuka upp nagelbanden ska du noggrant massera in en nagelbandsolja. Skjut sedan försiktigt tillbaka nagelbanden med en nagelbandspinne.

Dags för lack

Applicera ett underlack på dina naglar. Detta får inte bara ditt nagellack att fästa bättre, det förhindrar även missfärgningar. Låt underlacket torka och måla sedan på ditt nagellack. Detta görs lättast genom att först lägga ett penseldrag i mitten av nageln och sedan ett drag på vardera sida. Hur många lager som behövs beror helt på hur intensiv du vill att färgen ska bli.

Skydda färgen

Låt naglarna torka i ett par minuter innan du applicerar ett överlack. Överlacket förbättrar hållbarheten på nagellacket. Det går även att köpa överlack med speciella egenskaper.

Rätta till små misstag

Rätta till eventuella misstag med hjälp av en tandpetare inlindad i lite bomull.

Bildspel: Fixa snygga höstnaglar

Bildspel: Fixa snygga höstnaglar

[email protected]

2009-09-25 12:36:00

Publicerad: 25 september 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp