Rädda höstfrisyren

Kallt väder, torra inomhusmiljöer och tillplattande mössor tenderar att sabba frisyren rejält. Så här gör du för att råda bot på höstens hårhot.

Problem: Du får torr hårbotten.
Lösning: Byt till ett anti-mjällschampo.

Problem: Underhåret tovar sig.
Lösning: De grövre klädmaterialen vi har på oss under höst- och vintermånaderna får ofta håret att tova sig när det dras fram och tillbaka över tröjorna. Sammet, tweed och ylle är hårets fiender; mer hårvänliga material är bomull, siden och kashmir. En hästsvans, knut eller annan håruppsättning skyddar håret, och vill du ha utsläppt hår kan du luta dig framåt och spraya en återfuktande spray på underhåret. Red ut eventuella tovor med en glestandad kam.

Problem: Håret är torrt och saknar lyster.
Lösning: Använd hårinpackning en gång i veckan, leta efter ett schampo som innehåller B5 och panthenol och smörj in eventuella plattänger med olivolja en gång i veckan.

Problem: Ditt hår blir platt och trist efter att du tar av dig mössan.
Lösning: Styla ditt hår för extra volym redan innan du tar på dig mössan. Vänd huvudet upp-och-ner när du fönar håret och använd en volymspray eller volymmousse vid hårrötterna. Har du långt hår kan du sätta upp ditt hår i en hög knut under mössan, och sedan släppa ut det igen när du kommer
in.

Bildspel: Rädda höstfrisyren

Bildspel: Rädda höstfrisyren

[email protected]

2009-10-05 08:39:00

Publicerad: 5 oktober 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp