”Jag grät av lycka”

Sophie Gravlund, 21, från Bålsta var rädd för att bli nersövd och att få fula ärr från en operation. Därför kände hon att en Macrolane-behandling var metoden för henne.

Varför valde du att genomföra en behandling med Macrolane istället för plastikkirurgi?
-Jag tyckte att en behandling med Macrolane verkade vara mindre drastiskt än en plastikoperation som jag var inne på till en början. Jag är väldigt rädd för att bli nersövd men under en behandling med Macrolane slipper man det, då är man vaken hela tiden. En annan fördel är att det inte blir några fula ärr.

När gjorde du behandlingen?

-Jag läste om Macrolane för ungefär två år sedan men det var inte förrän i sommar jag testade första gången.

Kan du beskriva hur det gick till?
-Jag kom till Stureplanskliniken och var ganska spänd och nervös. Jag fick lägga mig ner i ett rum och vänta på en sjuksköterska och en läkare som pratade lite med mig om vad som skulle ske. Sedan satte de igång själva behandlingen.

Gjorde det ont?
-Jag är tajt över bysten och de förvarnade att det kunde kännas lite extra på mig, vilket det även gjorde. Det kändes ordentligt, men jag överlevde.

Och hur kändes det efteråt?

-Jag hade väldigt svårt att lyfta armarna dagen efter ingreppet. Jag fick ta värktabletter och kunde inte arbeta. Men smärtan är väldigt individuell. Vissa känner ingenting, medan andra känner mer. Jag hade inga blåmärken och själva ingångshålen syntes inte.

Är du nöjd med resultatet?
-Jag är otroligt nöjd med resultatet. Jag började faktiskt gråta efter ingreppet för att jag blev så glad. Det var en stor förändring för mig.

Kan du tänka dig att göra om behandlingen igen?
-Ja, det kan jag tänka mig. Nu har jag testat på och det kommer ju att försvinna, men för en permanent lösning är det plastikkirurgi som gäller.

Bildspel: ”Jag grät av lycka”

Bildspel: ”Jag grät av lycka”

[email protected]

2009-10-05 12:14:00

Publicerad: 5 oktober 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp