Sjuksköterskan svarar

Stina Auer är legitimerad sjuksköterska med specialisering inom avancerade injektionstekniker, hud och estetiska behandlingar. Hon är med i Skönhetsrådet och arbetar på Ellipse Klinikken i Stockholm.

FRÅGA: Om man förstorar läpparna med Juvaderm kan man sedan förstora dem med Restylane?
SVAR: Absolut. Båda fillrarna innehåller Hyaluronsyra och är med andra ord samma ämne så det går utmärkt.


FRÅGA: Vad kostar en botoxbehandling mellan ögonbrynen och hur ofta måste man fylla på? Vad kostar hudvårdsprodukter från Jan Marini måste man boka en konsultation hos dig frst då? Vill också förstora mina läppar, hur gör jag då?

SVAR: En Botoxbehanlding mellan ögonbrynen kostar 3000 kr men oftast gör man hela pannan om det ska se fint och naturligt ut och då blir det 4500 kr. Man fyller på mellan var 3-4 månad och resultaten är fantastiska.

Jan Marinis produkter kostar lite olika beroende på vad det är men ett vanligt “startpaket“ med fem produkter kostar 3100 kr och du måste komma på en konsultation för att få köpa dem just för att de är väldigt potenta och ska användas enligt rekommendation. Vill du förstora läpparna bokar du tid för konsultation och gör sedan behandlingen samma dag.

FRÅGA: Hur mycket kostar en behandling med hyaluronsyra (Restylane) för mörka ringar under ögonen?
SVAR: Vanligtvis kostar en Tear Trough behandling mellan 2 -3000 kr beroende på hur djupa skåror man har.


FRÅGA: Jag undrar när du tycker att det är lämpligt att börja med fillers/botox mot rynkor? Är 26år och börjar få antydan till rynkor i pannan.

SVAR: När man kommit upp i din ålder och börjar få tydliga linjer i pannan, mellan ögonbrynen eller runt ögonen – och inte trivs med det tycker jag det kan vara dags att gå på en konsultation för Botox då det är muskler som orsakar dessa mimiska linjer. Botox kräver minst förändring på utseendet men ger fantastiska resultat på ovanstående områden. Både för att förebygga att få mer och ta bort dem som redan existerar. Fem minuter tar behandlingen och så ser du strålande ut efter ungefär två veckor.

FRÅGA: Vad är positivt/negativt med en IPL-behanling? Jag gör den främst för blodkärl på kinden och allmän rödhet.
SVAR: Fördelen är att huden blir fantastisk efter ett par dagar (men helst ska man ha stått på Jan Marinis produkter innan annars kommer ljuset inte så långt ner som det ska) och diffus rödhet, pigmentfläckar och liknande försvinner efter ca: 1-3 behandlingar. Nackdelen är att du måste ha en bra behandlare som inte bränner dig eller reboundpigmenterar dig – alltså gör att du får mer pigment.


FRÅGA: Jag har naturligt fylliga läppar men vill uppnå bättre balans mellan under/överläpp. Jag har fyllt med Juvaderm för ett år sedan men det såg onaturligt ut.
Vad rekommenderar du för läppar – Botox eller Restylane?
Vad kostar det att göra Botox så som Anna Hibbs har gjort?
Vad ser mest naturligt ut? Blir det klumpigt med Botox?
Fyller man hela läppen med Botox?

SVAR: Först och främst måste man förstå skillnaden mellan Botox och Restylane då många tenderar att blanda ihop dessa vilt skilda ting något fullständigt. Botox är ett muskelavslappnande protein, du kan inte fylla en läpp med Botox utan injicerar ämnet i musklen vilket efter några dagar gör så att läppmuskeln slappnar av och läppen lyfts pyttelite som ett resultat av att läppen är avslappnad. Detta gör man endast i överläppen för att få ett litet lyft. Med Restylane skapar man volym och förändring i läppen/läpparna. Restylane innehåller en gel som kallas för Hyaluronsyra och denna fyller man läppen med och om man vill – ändrar form och liknande. Oftats behövs båda. Men kan inte få några knölar av Botox då det inte sprutas in som fyllnad. Botox i överläppen kostar 1500 kr.


FRÅGA: Jag är 27år och börjar få linjer i pannan och undrar om man kan få bort dem med Botox? Skulle också vilja fylla ut läpparna lite och undrar om man gör det med Restylane? Många jag har sett det på ser det onaturligt ut på – men det kanske är för att de har för mycket. Vad kostar det ungefär?

SVAR: Det är helt klart Botox du behöver i pannan, både för att få de linjer du har att stretchas ut, se lite piggare ut och motverka att du får fler. En behandling var 3-4 månad och priset för hela pannan samt mellan ögonbrynen kostar 4500 kr. Restylane kan se mycket naturligt ut, de flesta som jag behandlar vill ha ett oerhört naturligt resultat och det är vad jag ger dem. De du ser är givetvis sådana (som mig) som gillar större läppar, men den generella massan jag behandlar får mycket naturliga sådana. 3000 kr kostar en generell liten behandling.

FRÅGA: Läste att du har gjort en IPL-behandling. Hjälper den mot stora porer och om jag vill få mer lyster?
SVAR: Mot stora porer ska du göra en kemiska peelingar och stå på Jan Marinis medicinska produkter, inte göra IPL. Det kan du göra sedan för att få mer lyster i ansiktet.

Få svar på dina frågor
På improveme.se kan du när som helst ställa din fråga till vår expert Stina Auer.
Ställ din fråga till Stina Auer här!

Bildspel: Sjuksköterskan svarar

Bildspel: Sjuksköterskan svarar

[email protected]

2009-11-11 15:02:00

Publicerad: 11 november 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp