Biels briljanta smile

Att bleka tänderna likt Jessica Biel har blivit allt mer populärt. Men vilka metoder fungerar och vad kostar det?

Det går att bleka upp till 12 nyanser vitare men oftast är det en naturlig nyans som gäller. Innan man bestämmer metod är det bäst att rådgöra med sin tandläkare. Utbudet av oseriösa hemmablekningar på nätet har ökat och i värsta fall kan dessa fräta sönder tandköttet. Därför har vi hittat de mest populära blekningsmetoderna som är skonsamma för tänderna och som ger ett synligt resultat.

Laser-metoden
En skyddande silikonmassa läggs på tandköttet, därefter läggs det på en speciell ljusledande blekgelgelé som aktiverar blekningsprocessen av laserljuset från maskinen. Metoden tar endast 30 minuter och håller 3-4 år.
Priset varierar beroende på klinik, men cirkapriset ligger på 3 000 kronor.

Plasmablekning
Gelén appliceras på tänderna som aktiveras av plasmaljus i 20 minuters period vid ett tillfälle.
Totalt tar det cirka 60 minuter och håller upp till 3-4 år.
Cirkapris: 3 500 kronor

Brite smile
Den äldsta och mest prövade metoden. En blekningsgelé (15% väteperoxid) sätts på tänderna som aktiveras av en lågenergilampa med starkt blått sken. Metoden tar en timme och håller i cirka 3-4 år
Cirkpris: 2 800 kronor

Zoom blekning
Först rengörs tänderna. Därefter sätts en blekgel på tänderna och aktiveras av en speciell zoomlampa. Det tar 60 minuter och håller i 3-4 år.
Cirkapris: 2 900 kronor

Alla behandlingsmetoderna ovan görs på klinik. Efter din tandblekning bör du undervika kaffe, rött vin, blåbär, nikotin och te om du vill behålla den vita nyansen. Eventuella biverkningar kan förekomma, såsom ilningar i tänder och tandkött som släpper efter några dagar.

Bildspel: Biels briljanta smile

Bildspel: Biels briljanta smile

[email protected]

2009-11-17 08:44:00

Publicerad: 17 november 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag