Ta hand om händerna

Vi har knepen som gör att du håller händerna rena och mjuka hela vintern.

Både svininflluensan och vanliga vinterförkylningar hotar oss i år och det är extra viktigt att hålla händerna rena. Därför gäller det att inte slarva med handtvätten.

För att vara säker på att få bort smuts och bakterier bör du löddra och skrubba händerna i minst 20 sekunder. Tänk på att också rengöra under naglarna, där bakterier ofta samlas, och mellan fingrarna. Skölj av händerna i 10 sekunder och torka dem ordentligt torra efteråt.

Många tvättar händerna mer än vanligt just nu, vilket naturligtvis är bra för att hålla bacillerna på avstånd. Men det ihärdiga tvättandet och tvålandet kan också leta till uttorkade händer.

Hudens yttre 5 procent står för 90 procent av fuktskyddet och den torra luft vi har inomhus under kalla vintermånader kan också bidra till att huden blir uttorkad.

Se därför till att använda en mild och återfuktande tvål, som Dove Beauty Cream Wash, innehållande en fjärdedel fuktighetskräm. Var också noga med att smörja in händerna regelbundet med en fet handkräm speciellt framtagen för torr hud.

Bildspel: Ta hand om händerna

Bildspel: Ta hand om händerna

[email protected]

2009-11-30 08:13:00

Publicerad: 30 november 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp