Så hittar du rätt frisör

Att hitta rätt frisör kan ibland te sig lika svårt som att hitta rätt
partner. Sitt hårs öde vill man inte lägga i vilka händer som helst –
men hur gör man då för att finna en duktig, proffsig hårstylist?
improveme.se:s tips guidar dig.

Be om rekommendationer
Det allra bästa sättet att hitta en bra frisör är att höra sig för i umgängeskretsen. Fråga dina vänner var de brukar klippa sig och om de har hört talas om en frisör som sägs vara särskilt bra.

Leta efter respekterade salonger
Bra frisörer söker sig till bra salonger, och på en hårsalong med gott rykte kan du känna dig relativt säker på att få en kunnig stylist. Vissa större salonger har dessutom internutbildningar för sina anställda. Du kan även fråga på salongen om de kan rekommendera en viss stylist som är särskilt bra på en viss hårtyp, frisyr eller färgning.

Fråga hårsnyggingar
Var inte rädd för att fråga någon som är snygg i håret var hon brukar klippa sig -personen kommer att ta det som en komplimang. Se dock till att det är någon vars hårtyp liknar din egen.

Gör research
På diskussionsforum, i communities och bloggar kan du hitta mycket information, både om vilka frisörer som är duktiga och vilka du ska akta dig för. Google är din vän!

Be om en konsultation
Boka in en pratstund med frisören innan du klipper dig, om du vill vara riktigt säker på att personen är rätt för dig. Kolla hur personkemin är, vad frisören svarar på dina frågor och hur väl hans eller hennes idéer om vad som bör göras med ditt hår överensstämmer med dina egna.

Bildspel: Så hittar du rätt frisör

Bildspel: Så hittar du rätt frisör

[email protected]

2009-12-03 14:39:00

Publicerad: 3 december 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp