Slappna av i badkaret

Pank, stressad och i behov av en upprustning? Vi vet hur du får till de lyxiga behandlingarna hemma – med billiga ingredienser från matbutiken.

Skapa en skön stämning med lugn musik, dämpad belysning och doftljus. Dekorera badrummet med avslappnande färger som blått och grönt. Och det viktigaste, se till att det är rent och fräscht.

1. Börja med att tvätta bort allt smink innan du sätter igång. Öppna gärna porerna med ett ångbad efter det. Koka upp två liter vatten, dra en stor frottéhandduk över huvudet och håll ansiktet över vattenskålen i tio minuter innan du baddar av det.

2. Sedan är det dags för en djupverkande ansiktsmask. Om du känner dig plufsig och har mörka ringar under ögonen är en sammandragande mask bra. Mixa en riven gurka med ett par skivor ananas och kleta över ansiktet.

3. Har du problemhud kan du blanda fyra matskedar arrowmjöl, ett par matskedar honung, tre matskedar aloe vera-gel och två matskedar naturell yoghurt för en djuprengörande mask.

4. Besväras du av torr hud är det enklaste knepet att mosa en avokado och smörja in dig med.
Låt masken verka medan du hoppar i ett varmt bad. Häll gärna lite honung i badvattnet för en lugnande effekt.

5. Tvätta håret, lägg en riktig inpackning som du också låter verka medan du ligger i badet. Blanda ett par matskedar kamomill med lika delar naturell yoghurt och en tesked vatten. Låt dra en stund medan du mosar en halv avokado tillsammans med en halv banan och en matsked olivolja. Blanda ingredienserna och massera in i håret.

6. Efter en 15 minuter har hårinpackningen och ansiktsmasken gjort sitt och du kan stiga in i duschen.
Tvätta av dig ordentligt, smörj in huden med en mild duschkräm och skrubba dig med en deciliter salt blandat med vegetabilisk olja. En fullt naturlig peeling, som sätter i gång blodcirkulationen.

7. Det är viktigt att smörja in sig efteråt. Du kan använda din vanliga hudkräm, men har du väldigt torr hud kan du applicera olivolja på huden som gör den otroligt mjuk.

8. Sedan kan det vara skönt att badda ansiktet med ett lugnande ansiktsvatten som stänger igen porerna efter allt skrubbande. Därefter är du är som ny!

Bildspel: Slappna av i badkaret

Bildspel: Slappna av i badkaret

[email protected]

2009-12-14 08:09:00

Publicerad: 14 december 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp