Fylliga läppar snabbt

Vilken trend ligger i tiden på skönhetsklinikerna just nu?
Rätt svar: läppförstoringar.
– De flesta gör en förstoring för att läpparna ska synas bättre och vara mer attraktiva, berättar Anna Stenbeck-Billing, sköterska på Stureplanskliniken.

Läppförstoringar är på tapeten och tillhör de vanligaste ingreppen på klinikerna just nu. På Stureplanskliniken märker man tydligt av den nya trenden.

-Kanske har man tunna läppar från början eller så har patienten haft en fyllig mun som tunnats ut med åren. Vi fyller även läppkonturer som blivit ojämna, så kallade rökrynkor. Läppförstoringar är populärt och vi gör det på kvinnor från 18 till 70 år, berättar Anna Stenbeck-Billing.

Modet växlar med läppar som i kläder och allt annat. För fem år sedan skulle alla ha stora tjocka läppar, särskilt överläppen -men det är inte lika populärt längre.

När man behandlar överläppen gör man nästan alltid underläppen också, för att få symmetri. Unga vill fortfarande ha en sexig plutmun och en stor glansig överläpp. Äldre vill få fram amorbågen och ett fylligt plut.

– När jag gör en läppförstoring är jag alltid noga med att titta på hela ansiktet först för att få harmoniska proportioner. Läpparna ska vara snygga både framifrån och i profil. Man är som en skulptör när man gör en läppbehandling, det är det roligaste med mitt jobb, säger Anna.

En del har med sig en bild på en kändis när de kommer till kliniken, till exempel Angela Jolie, och hoppas på att få likadana läppar.

-Eftersom modet växlar tror jag att man kommer att vilja ha andra läppar om fem år igen. Därför är det bra att Restylane, som vi använder mest vid läppförstoring, inte sitter i för alltid, avslutar Anna.

Sköterskan Anna Stenbeck-Billing på  Stureplanskliniken.

Sköterskan Anna Stenbeck-Billing på Stureplanskliniken.

[email protected]

2009-12-29 08:06:00

Publicerad: 29 december 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp