Välj rätt massage

Du behöver en massage. Men ska du välja thai, klassisk eller hot stone? Vi reder ut begreppen.

Ibland behöver kroppen mjukas upp ordentligt, och då är inget bättre än en avslappnande, välgörande massagebehandling.

Men alla har vi olika önskemål när det gäller massage. Vissa vill ha en djupare, mer intensiv behandling. Andra föredrar en lättare beröring.

Här är de vanligaste massagesorterna -välj den som passar dig bäst!

Klassisk massage
Den klassiska massagen är den allra vanligaste typen av massage. Den brukar ibland kallas oljemassage, då massören använder en massageolja för att bearbeta spända muskler med hjälp av mjuka, lätta rörelser.

Bindvävsmassage
Bindvävsmassagen liknar den klassiska massagen, men denna typ av behandling går mer på djupet -ända ner i bindväven. Eftersom massören trycker hårdare än vid klassisk massage upplever vissa att bindvävsmassage gör lite ont och man kan ofta få lite “träningsvärk“ efteråt.

Thaimassage
För de som inte är rädda för att bli lite mörbultade är thaimassagen perfekt. Här används sällan olja eftersom man vanligtvis är åtminstone delvis påklädd -oftast i ett linne och ett par vida bomullsbyxor. Massagen involverar både bearbetning av tryckpunkter och en hel del stretching.

Hot stone-massage
För den som är ute efter avslappning är hot stone-massagen perfekt. Massören använder sig av uppvärmda släta stenar som får agera massageredskap. Värmen från stenarna mjukar upp spända muskler och leder och gör dig rejält avkopplad.

Bildspel: Välj rätt massage

Bildspel: Välj rätt massage

[email protected]

2010-02-05 09:40:00

Publicerad: 5 februari 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp